2013-12-18 17:25:01• hírek • Kocsis Zoltán

Uniós támogatással készül Szatmárnémeti fejlesztési stratégiája

Uniós támogatással készül Szatmárnémeti 2014-2020-ra érvényes fejlesztési stratégiája, számolt be róla Dorel Coica polgármester és Koncz Andrea, a polgármesteri hivatal nemzetközi pályázatokért felelős irodájának vezetője.

A STATUS nevet viselő programban tucatnyi város vesz részt Románia mellett Görögországból, Montenegróból, Szerbiából, Moldovából, Ausztriából és Olaszországból. Rajtuk kívül tíz, jelentős presztízzsel rendelkező kutatóintézet és civil szervezet is tevékeny részt vállal benne. A projekt összköltségvetése 1,8 millió euró, ezt teljes egészében az unió biztosítja. Ebből a Szatmárnémetinek jutó összeg 82.800 euró.

A STATUS célja, hogy csökkentse a különbségeket nyugat és a kelet-európai városok között: úgy gazdasági, mint infrastrukturális vagy szociális téren. Az európai nagyvárosok számára a legnagyobb kihívás a XXI. század elején, hogy versenyképesek legyenek, ugyanakkor élhető környezetet biztosítsanak lakóiknak.

Amint azt Koncz Andrea elmondta, az első műhelymunka-találkozó novemberben volt, a következő pedig március környékén lesz. Ezek célja, hogy minél élethűbb képet kapjanak Szatmárnémeti helyzetéről, állapotáról, problémáiról. A teljes stratégia 2014 őszére készülhet el. A remények szerint ez segíthet majd a strukturális vagy a kohéziós alapok pályázatainak sikeres megnyerésében az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: