2019-09-18 10:12:56• hírek • közlemény

Uniós támogatással fejlesztik Szatmárnémeti térfigyelő rendszerét

Ami szeptember első napjaiban még csak egy határozattervezet volt, az a héten már konkrét formát is öltött. Kereskényi Gábor polgármester ugyanis újabb határon átnyúló együttműködést elősegítő projekt finanszírozási szerződését írta alá a keddi nap folyamán - adta hírül szerdán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

Eszerint Szatmárnémeti és az ukrajnai Ungvár 109.874 ezer eurót nyertek a térfigyelő kamerarendszereik bővítésére, amely összegből 49.224 euró a városunk része. Ennek köszönhetően egyre nagyobb városi területek kerülnek be az eddig 106 kamerát számláló megfigyelőrendszerbe. A Románia-Ukrajna Határmenti Regionális Operatív Program által finanszírozott beruházás kivitelezési határideje 12 hónap.
 

„A Regionális Operatív Program (ROP) pályázati kiírásán belül 28 millió eurót sikerült szereznünk városfejlesztésre, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ezzel megelégednénk. Továbbra is az egyik prioritásunk az uniós források kiaknázása, ezúttal pedig az ukrajnai testvérvárosunkkal sikerült nyertes pályázatot benyújtanunk. A négy közös projektünkből az első megkapta a finanszírozást, a következő három pedig az elbírálás előtt áll.” – mondta az aláírást követően a polgármester.
 

Amint azt Kereskényi Gábor is kifejtette a fentiekben, további három közös pályázat is leadtak, ezek kiértékelésére az előttünk álló időszakban kerül majd sor. A különösen tehetséges diákok továbbfejlesztésével foglalkozó Kiválósági Központ berendezésének bővítésére 59.868 euró érkezhet, a kézműves tevékenységek támogatására és népszerűsítésére pedig 140.268 euró.
 

A biztonság, oktatás és hagyományőrzés után nem maradhatott ki a kultúra sem, a Szatmárnémeti Északi Színház stúdiótermének korszerűsítését 564.400 eurónyi pályázati pénzből szeretné megvalósítani a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal - áll a közleményben.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: