2021-05-21 08:18:12• hírek • közlemény

Uniós támogatással digitalizálják a közszolgáltatásokat Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal aláírta a támogatási szerződését annak az EU-s finanszírozású pályázatnak, melynek célja a közszolgáltatások digitalizációja és hatékonyságuk növelése. 

„A következő időszakban a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal nagy lépést tesz afelé, hogy digitalizálja működését. Az európai uniós támogatás felhasználásával olyan modern műszaki megoldásokat vezetünk be, amelyek nem csak egyszerűsítik, de gyorsabbá és hatékonyabbá is teszik a lakosság számára az ügyintézést” – nyilatkozta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. 


A Közigazgatás- és Közszolgáltatásfejlesztési Operatív Program által biztosított támogatás értéke több mint 2.6 millió lej, célja pedig a digitalizálás mellett olyan szoftveres megoldások bevezetése, amelyek egyszerűsítik a szatmáriak számára a polgármesteri hivatal szolgálataival kapcsolatos ügyek intézését. 


Ennek lényege, hogy a szolgáltatások az analóg platformról (papír, telefonhívás, személyes megjelenés) áttérnek a digitális platformra – ami ez esetben számítógépről vagy laptopról elérhető weboldalt és mobiltelefonos applikációt jelent. A pályázat során a már meglevő, digitálisan is elérhető szolgáltatásokat bővíteni és fejleszteni fogják, és egyetlen „self care” platformon egyesítik őket. A platform összeállításakor alkalmazni fogják azokat a megoldásokat is, amelyek segítségével a látássérültek is önállóan használhatják azt.


„Ezzel a projekttel javítani szeretnénk a közszolgáltatások minőségét, de fontos szempont az is, hogy ezek a szatmáriak számára könnyen elérhetőek legyenek. Jelentősen csökkentenénk a bürokráciát, működő applikációkkal és olyan megoldásokkal, amelyekkel a lakosság irányából érkező igényekre gyors választ tudunk adni” – mondja a polgármester.


Egy másik cél a dokumentumok menedzsmentjének egyszerűsítése a hattérmunkák összehangolása által, így elősegítve a publicE platform működését (beleértve az online befizetéseket is).


„A digitalizálás során fontos, hogy a különböző intézmények és szolgálatok adatbázisait összehangoljuk, hogy ha egy lakos felvezet a rendszerbe egy dokumentumot, az elérhető legyen minden olyan intézmény számára, amelynek dolgoznia kell vele” – fűzte hozzá Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: