2019-03-05 13:27:21• hírek • Közlemény

Uniós támogatásból alakul múzeum Vetésen

Vetés község Polgármesteri Hivatala
Vetés község Polgármesteri Hivatala

Épül-szépül Vetés községe. Ilyés Gyula közösségi oldalán megosztott közleményét tolmácsoljuk az alábbiakban:

"Ma írtuk alá a Szatmár Megyei Múzeum és a nyíregyházi Jósa András Múzeum, valamint társpartnerként Vetés mellett Tasnád, Csenger és a Geszterédi Aranyszablya Társaság Alapítvány együttműködéséről szóló projekt finanszírozási szerződését, a Románia – Magyarország Interrreg V határmenti együttműködési program keretén belül. 

 

A Szatmár Megyei Múzeum társpartnereként román–magyar határon átnyúló pályázat révén szereli fel saját múzeumát Vetés község. A vetési önkormányzat korábban is kacérkodott a gondolattal, hogy egy kisebb múzeumot alakítson ki a községközpontban található Kulturális Központban, amelynek jelentősebb néprajzi, népművészeti gyűjtemény áll már a rendelkezésére.

 

Ez a pályázat most lehetőséget ad arra, hogy 23.000 euróból felszereljék az épületet, benne a kiállítótermet: speciális, üvegablakkal ellátott bútorokat és egyébb felszereléseket vásárolnak belőle. Ezen kívül több olyan jelentős, Vetés környékén talált archeológiai tárgy másolatát is elkészítik és kiállítják majd, amelyek eredetije a Szatmár Megyei Múzeumban találhatóak."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: