2020-01-30 12:37:15• hírek • Közlemény

Uniós forrásokból fogják fejleszteni a megyei kórház intenzív és neonatológiai osztályát

A Szatmár Megyei Tanács decemberben indította el a Munkácsi Regionális Gyermekkórház és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház közös Európai Uniós projektjét a határokon átnyúló HUSKROUA pályázati kiírás keretében.

 

Most a szatmári kórház szakorvosai Munkácson találkoztak kollégáikkal, hogy egy közös sajtótájékoztatón mutassák be a projekt részleteit. Ennek keretében a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív és neonatológiai osztályát, míg ukrán oldalon a Munkácsi Regionális Gyermekkórházat fogják fejleszteni performáns orvosi eszközökkel. A projekt összértéke 1.100.000 euró, futamideje pedig 2 év.

A pályázat keretében a felszerelések mellett a két egészségügyi intézmény szakemberei közti találkozók és tapasztalatcserék, illetve három, több nyelvű ismeretterjesztő füzet kiadása is szerepel. Ezekben többek között a koraszülött babák otthoni ellátását, illetve az intenzív osztályról kikerült páciensek ugyancsak otthoni ellátásához szükséges teendőket fogják bemutatni.

A munkácsi találkozó ugyanakkor remek lehetőséget biztosított ahhoz, hogy újabb közös tervekről egyeztessenek a felek. Ennek eredményeképpen a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház a Rahó-i (Ukrajna) kórházzal nyújt be közös pályázatot a két egészségügyi intézmény sebészeti osztályainak fejlesztésére. Ezen pályázat benyújtási határideje 2020. február 13-a.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: