2018-03-08 08:55:32• hírek • Bede Emőke

Ungvárral közösen pályázik EU-s támogatásokra a város

Két napos látogatást tettek városunkban az ukrajnai Ungvár képviselői, melynek célja nem volt más, minthogy a közösen megpályázásra kerülő európai uniós projektekről egyeztessenek a helyi vezetőséggel.

Az Oleksandr Bilak alpolgármester által vezetett küldöttséget Kereskényi Gábor polgármester és Feher Doina alpolgármesterasszony fogadták. A március 7-i találkozón a két fél közösen térképezte fel azokat a projekteket, melyek finanszírozására közösen pályázhatnak a szatmári és az ungvári partnerek a Románia – Ukrajna Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020-as időszakában.
 

A három fő terület, melyet a felek fejleszteni szeretnének, a kultúra, az oktatás és a közbiztonság.

„A partnereink komolyságából kiindulva meggyőződésem, hogy a projektjeink pozitív elbírálásban részesülnek. Nagyon fontos, hogy segítsük az ukrajnai szomszédainkat mindazokkal a tapasztalatokkal, amelyekre már eddig mi szert tettünk. Támogatni kell őket annak érdekében, hogy az EU tagjává válhassanak, és ezzel egyidőben pedig mi is olyan finanszírozásokban részesülhetünk, melyekkel javíthatjuk a közszolgáltatásainkat” –mondta el a polgármester.
 

Szatmárnémeti számára az EU-s támogatások lehívása a prioritási lista elején áll, ugyanis eddig a Regionális Operatív Program kiírásain több mint 28 millió eurót nyert a hivatal a 2014-2020- as pályázási időszakban, melyeket különféle fejlesztésekre fordítottak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: