2008-12-10 16:49:04• hírek • Parajdi Andrea

Sikeres volt a második licit

A város zöldövezetének karbantartására vonatkozó licitet október végén írta ki a Szatmárnémeti Önkormányzat. Az akkori tender során -megfelelő ajánlat hiányában- két körzet zöldövezetének gondozására, nem sikerült szakcéget választani. A napokban megszervezett második licit eredményeként immár a város összes zöldterületének van karbantartója.

Három évvel ezelőtt határozott úgy a városi tanács, hogy a zöldövezetek gondozására több céggel is szerződést köt, ennek értelmében Szatmárnémetit tíz körzetre osztották, s mindegyik városrészre külön licitálhattak a szakcégek.

 

A három évre szóló szerződések lejárta után, októberben újra megszervezték a zöldövezetek karbantartásának licitjét, azonban az egyes és a nyolcas számú körzetek gondozására senki nem nyújtott be elfogadható ajánlatot. Erre a két körzetre, a napokban újabb licitet hirdettek meg, amely ezúttal sikeresen zárult -tájékoztatott Kereskényi Gábor, alpolgármester.

A tender eredményeként az egyes számú körzet - központi nagypark, illetve a Divatház előtti kispark- zöldterületeinek gondozását továbbra is a Florisal Rt. végezheti, aki ajánlatával maga mögé utasította, a szintén pályázó bukaresti Rosal Group Rt.-t és a Garden Design Kft.-t.

A Szatmár Megyei Kórház környéke és a Károlyi úton lévő zöldövezetek tartoznak a nyolcas körzethez, amelyre a Rosal Group Rt. és a Garden Design Kft. tette le ajánlatát. A licit győztese az utóbbi cég lett.

Kereskényi Gábor a Szatmár.ro-nak elmondta, ezúttal is három évre szólnak a szerződések, s ez idő alatt a cégek egy szigorú követelménynek kell eleget tegyenek. - A város részéről az a legnagyobb elvárás, hogy a cégek az általuk gondozott zöldövezeteket európai normáknak megfelelően tartsák rendben - mondta az alpolgármester.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: