2013-07-15 17:08:44• hírek • Kocsis Zoltán

Ülj le fiam, négyes!

Út, aszfalt, gödrök - sajnos visszatérő motívumok, örök témák a szatmári sajtóban. Amint azt a közhely állítja, csak le kell hajolni értük. Nos, a Hegyi (Lucian Blaga) út sajnos ezúttal sem cáfolja meg az a fenti kijelentést. A legnagyobb gond azonban, hogy az említett szakaszt alig néhány hete aszfaltozták le.

A friss aszfalton pedig egyik folt a másikat követi. Ennél is szomorúbb azonban, hogy naponta jelennek meg repedések a burkolatban. Egyik kisebb, a másik hosszabb, az egyik viszont már lassan tíz centiméter széles. Sajnos mi szatmáriak láttunk már ilyet eleget, ám hangsúlyozzuk - egy frissen aszfaltozott útszakasztól nem ezt várja az ember.

„Fontos, hogy a közvélemény tudtára hozzuk: a munkálatok nincsenek átvéve és kifizetve sem", árulta el a Szatmár.ro megkeresésére Marcela Papici alpolgármester. „Abban állapodtunk meg a céggel, hogy végezhetnek egy próbamunkát, de kizárólag saját költségükön. Amennyiben az út minősége jónak és időtállónak bizonyul, akkor befejezhetik a munkát és egyéb megbízásokat is kaphatnak", tette hozzá Papici.

Ilyen körülmények közepette azonban, jelentette ki az alpolgármester asszony, kizárt, hogy az ominózus cég munkát kapjon. Legalábbis aszfaltozás terén, mivel ugyanez a cég dolgozik a kanálistetők szintbe hozásán - ezzel pedig elégedett a városvezetés.

Kérdésünkre válaszolva Papici igyekezett megnyugtatni a város lakosságát: az Electrica le fogja aszfaltozni azokat a sávokat, amelyeket a tavasz során felvájtak és jelenleg homokkal vannak teletömve. Hogy mikor, azt nem tudta megmondani. „Nem ismerem pontosan az ütemtervüket", mondta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: