2010-12-18 10:37:05• hírek • MTI

Kelemen Hunor lenne a befutó?

Borbély László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető alelnöke pénteken kijelentette, hogy jó megoldásnak tartja Kelemen Hunor jelölését a romániai magyar szervezet elnöki posztjára, amelyért Borbély nem kíván versenybe szállni.

A romániai magyar politikus egy kereskedelmi rádiónak nyilatkozva elmondta: nem jelölteti magát az RMDSZ elnöki tisztségére a szövetség februári, Nagyváradon sorra kerülő tisztújító kongresszusán. Borbély szerint Kelemen Hunor "jó választás".

Markó Béla, az RMDSZ elnöke - aki csaknem húsz éve tölti be ezt a funkciót - a minap jelentette be, hogy nem száll versenybe újabb elnöki mandátumért.

Eddig Kelemen Hunor kulturális miniszter és Eckstein-Kovács Péter, Traian Basescu román államfő kisebbségügyi tanácsadója jelezte, hogy megpályázza az elnöki funkciót.


RMDSZ jövőkép? Előtérben Kelemen, a háttérben Markó
RMDSZ jövőkép? Előtérben Kelemen, a háttérben Markó


 

Korábban a romániai sajtó a lehetséges jelöltek közé sorolta Borbélyt is, aki pénteken először jelentette ki egyértelműen, hogy nem pályázza meg a tisztségét.

Kelemen Hunor mellett tette le már voksát az RMDSZ több meghatározó politikusa, így Seres Dénes, a szövetség Szilágy megyei szervezetének elnöke, Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke, valamint Winkler Gyula európai parlamenti képviselő is támogatja Kelemen megválasztását RMDSZ-elnökké.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: