2005-07-22 13:59:33• hírek • Szatmár.ro

Ülésezett az ÁB

rmdsz.jpgÁtfogó megyei önkormányzati stratégiát szeretnének az RMDSZ megyei vezetői.

Ma tartotta alakuló ülését a Szatmár Megyei RMDSZ vezető testülete, az Állandó Bizottság (ÁB). Az ülésen mind a 9 eddig mandátumot szerzett ÁB-tag jelen volt. Döntés született az ÁB kiegészítéséről a Megyei Képviselők Tanácsa alelkökeivel (Muzsnay Árpád, Kovács Máté és Stier Péter), valamint Riedl Rudolf alprefektussal.

A Bizottság megtárgyalta a György Ágostonnal (a megyei közegészségügyi Hivatal igazgatója) szemben érkezett írásos panaszt, és úgy döntött, hogy nem kíván beavatkozni az intézmény munkájába. A nemrégiben megalakult Megyei Ifjúsági Igazgatóság kérdése is szóba került, mely intézmény igazgatói tisztségébe Kovács Mátét támogatja az RMDSZ megyei szervezete.

Ilyés Gyula megyei elnök és Szabó István MKT-elnök egyaránt szorgalmazták az RMDSZ megyei önkormányzati stratégiájának véglegesítését. Ebben kiemelt helyet kell kapjanak a helyi szervezetek és önkormányzatok prioritásai is. A startégia kidolgozásáért a Bekő Tamás nagykárolyi polgármester vezett Megyei Önkormányzati Tanács felel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: