2009-08-27 17:06:28• hírek • Ferenczi Noémi

Ülésezett a városi tanács

Csütörtökön ismét ülésezett Szatmárnémeti helyi tanácsa. A napirenden 18 határozattervezet szerepelt. Egy kivételével mindent elfogadták a városatyák.

Az első napirendi pont a megyeszékhely köztisztasági és közrendészeti szabályzatának módosítására vonatkozott. Elsőként Túrós Lóránd, a szolgáltatásokért felelős bizottság elnöke olvasta fel a bizottság módosító javaslatait, mely szerint, nem csak a teherautóknak hanem a mentőautókon, a tűzoltókon és a szemeteskocsikon kívül, minden jármű számára meg kellene tiltani a járdán való parkolást, továbbá nem minden kutyatartót, hanem csak azokat az ebtulajdonosokat köteleznék a „harapós kutya" felirat bejáratra való kifüggesztésére, akik magánházban laknak és valóban agresszív kutyájuk van.

A szakbizottság javasolta azt is, hogy a skateboardozás valamint az extrém sportok űzőit tiltsák ki a parkokból illetve egyéb közterületekről. Ilyés Gyula polgármester szerint azonban nem lenne jó a fiatalokat teljesen kitiltani ezekről a közterületekről, csupán néhány helyen kellene korlátozást bevezetni, úgy mint a Coposu sétány illetve a központi főtéren található felújított lépcsősorok.

Kisebb vitát váltott ki, hogy a város területén nevelt háziállatok tartására vonatkozó módosítás. A közösségi rendőrség tájékoztatása szerint, nagyon sok panasz érkezik hozzájuk az állatok miatt terjengő kellemetlen szagok miatt. A szabályzat módosítása kapcsán számos javaslat elhangzott, végül Fógel László frakcióvezető javaslatára elhalasztották ezt a napirendi pontot, hogy a következő tanácsülésig mindegyik városatya átgondolja az elhangzottakat.

A helyi tanács sorra elfogadta a szatmárzsadányi futballpálya „Vointa Satmarel" Sportegyesület adminisztrációjába való áthelyezésére, az önkormányzat tulajdonába átkerült Luceafarul mozi adóhátralékának kifizetésére vonatkozó határozattervezeteket.

A városatyák egyhangúan megszavazták a régi kórház új kazánjának megvásárlási és beszerelésének költségeinek fedezésére szánt pénzösszeg kiutalását. A szociális segély és fűtéstámogatás kritériumrendszerének szigorítása ellen sem volt kifogása egyetlen tanácsosnak sem.

Elfogadták továbbá a Langdon Down Egyesülettel való partnerségről szóló határozattervezetet, valamint a leendő kutyamenhelynek szánt terület bérbevételét. Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, egy német cég kutyamenhely létrehozását helyezte kilátásba, melyhez csupán egy annak megfelelő ingatlannak kell hozzájárulnia az önkormányzatnak.

A különfélék pontban heves vitát váltott ki a piaci maffia kérdése. A téma felvetője, Ardelean Eugenia tanácsosasszony állítása szerint igenis van piaci maffia, és nem ért egyet Ilyés Gyula polgármester a napokban tett kijelentésével, mely szerint, Szatmárnémetiben nincs piaci maffia. Ilyés saját tapasztalatai alapján állította, a piacokon valóban zsúfoltság van és sokan kiszorulnak a standokról, viszont ezt nem egyes csoportok illegális tevékenységei, hanem a telítettség miatt következik be, amelynek nyomán kiderülhet valóban létezik-e a piaci maffia.


A városatyák végül elnapolták a köztisztasági és közrendészeti szabályzat módosítását
A városatyák végül elnapolták a köztisztasági és közrendészeti szabályzat módosítását


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: