2009-12-21 15:37:29• hírek • Szatmár.ro

Ülésezett a tanács

Hétfőn rendkívüli ülésre gyűlt össze a Városi Tanács. Két kérdésben kellett állást foglalniuk a városatyáknak.

Az egyik napirendi pont a Nyugdíjasok Egyesületének azon kérésére vonatkozott, mely szerint, az önkormányzat tulajdonában lévő egyik volt fűtőházból adományozzák az ott található javakat az egyesületnek. Tulajdonképpen, ócskavasról van szó, melyet az egyesület tagjai értékesítettek volna. Eredetileg ebből állták volna az óévi búcsúztató költségeit illetve néhány ajándékcsomagot is vásároltak volna a rászoruló tagoknak. A városi tanács azon egyszerű okból kifolyólag nem tud eleget tenni az egyesület kérésének, mivel jogilag nincs lehetőség a köztulajdon magántulajdonba való átruházására. Ilyen körülmények között az egyesület pénzbeli támogatást kért az önkormányzattól.

Kereskényi Gábor alpolgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, egyelőre nagyon nehéz helyzetben van az önkormányzat, ugyanis egyelőre az iskolák működésére szánt 600 ezer lej is csak papíron létezik. - Elsősorban az közintézmények fenntartásáról kell gondoskodni. Keressük a megoldást arra is, hogyan támogathatnánk a nyugdíjasokat, azonban erre csak a jövő évi költségvetés elkészültekor lesz lehetőség, mely véleményem szerint, leghamarabb február végén fog elkészülni - jelentette ki.

A másik napirendi pontban egy adminisztratív kérdésben döntöttek a tanácsosok, mely a köztisztasági illetékek módosítására vonatkozott. Ezek a tarifák az infláció függvényében módosíthatók. Erre a módosításra bólintott rá hétfőn a tanács.


Mindkét kérdésben gyors döntés született
Mindkét kérdésben gyors döntés született


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: