2009-11-19 18:17:21• hírek • Szatmár.ro

Ülésezett a kibővített MKT

A Szatmár megyei RMDSZ döntéshozó fórumának immár 125 tagja van, azt követően, hogy az összes, az érdekvédelmi szervezetet képviselő polgármester és alpolgármester, valamint nyolc település képviselője szavazati joggal rendelkezik az új szabályzat értelmében.

A Megyei Képviselők Tanácsa alakuló ülését Gaman Mihály, a megyei szervezet új ügyvezető elnöke nyitotta meg, majd Csehi Árpád Szabolcs elnök beszélt az új struktúráról, majd rátért az országos politikai helyzet felvázolására. Elmondta: Szatmár megye számára nagyon fontos, hogy Kelemen Hunorra minél többen szavazzanak, hiszen így megmutathatjuk erőnket az RMDSZ-szervezetek vonatkozásában is. Csehi úgy érzi, 20-25 000 szavazattal a Szatmár megyei magyarság nem szerezhet majd felelős pozíciókat egy esetleges kormányalakítás esetén, viszont ha az első három megye között leszünk az RMDSZ-es szavazatok terén, jogosan kérünk majd miniszteri, államtitkári funkciókat.

Az elnök úgy érzi: jelenleg nincs ember, aki megmondja, hogy kik kerülnek be a második fordulóba, ezért a legésszerűbb döntés a saját jelölt indítása volt. Fontos, hogy az első túr után ne 2-3 százalékkal, hanem több, mint öt százalékkal álljon elő az erdélyi magyarság, hiszen így sokkal nyugodtabb pozícióból tárgyalhatnak vezetőink a többi pártokkal.

Az MKT határozott arról is, hogy az RMDSZ megalakulásának 20. évfordulója alkalmából Szatmár megyében nagyszabású ünnepségsorozatot fognak rendezni.

A nyolc új, MKT-küldöttel rendelkező település olyan helység, ahol jól szerepelt ugyan a választásokon a szervezet, de nem szerzett vezető tisztséget a helyi közigazgatásban: Szatmárudvariról, Apáról, Mezőteremről, Tamásváraljáról,  Batizról, Sződemeterről, Királydarócról és Majtényról van szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: