2011-04-18 16:06:21• hírek • Balog Anita

Ülésezett a Szatmár Megyei Tanács

Pénzt oszt, spórol és nagy terveket sző a Megyei Tanács.

Az "egyebekkel" együtt összesen 27 határozati pontban szavaztak a Szatmár Megyei Tanács tagjai a hétfői, rendes havi ülésükön. A pontok egy nagy részét az útfelújításokkal kapcsolatos műszaki tanulmányok elkészítéséről szóló tervezetek képezték, ugyanis a tanács több megyei utat is megpróbál belefoglalni a "Tízezer kilométer megyei út" elnevezésű kormányprogramba. Amennyiben támogatást kapunk rá, több útszakaszt is felújítanak bukaresti támogatással, lesz, ahol csak a futóréteget cserélik ki, de olyan tervek is vannak, amelyek bizonyos útszakaszok esetében akár az alapokig terjedő felújítást célozták meg. Tervbe vették például a 195C jelzésű, a Szilágypértől a Bihari megyehatárig tartó út felújítását, de szó van a 193C jelzésű repülőtér - Csonkás - Szatmárhegy és a 196-os jelzésű Sárerdő - Mikola - Újberek út rehabilitálásáról is. Ha bekerül a programba, dolgozni fognak a Nagykároly - Kálmánd - Újkálmánd (Lucaceni) úton, az Ákos - Krasznamihályfalva és az Alsószopor - Korond - Bogdánd - Hadadnádasd - Hadad vonalon is, egészen a Szilágy megyei határig.

A pénzmegtakarítás részéhez tartozik a tanács azon elfogadott határozata, melynek értelmében egy olyan befektetőt keresnek, aki a Szatmár Megyei Kórházban egy steril látogatószett - nejlonpapucs, szájmaszk - kiadására készített automatát üzemeltet. Az egészségügyi intézménynek havonta megközelítőleg 3000 eurójába kerül az, hogy a látogatókat ellássák ezekkel, hogy számottevően csökkentsék az fertőzésveszélyt. Nos, az automata felszerelésétől kezdődően a beteglátogató maga vásárolja majd meg ezt a felszerelést, legtöbb 1 lejes áron, ennek hiányában azonban nem léphet majd be a kórházba. Ezzel a kórházon belüli fertőzéseket szeretnék visszaszorítani.

A Szatmár Megyei Tanács arról is döntött, hogy összesen 1 millió lejjel támogatják az egyházakat így húsvét előtt. A szétosztott összegeket az egyházak képviselői a napokban fogják kézhez kapni.

A tanács döntésével továbbá rábólintott a 2011-es Szatmárnémeti DragRacing helyszínének biztosítására is. A rendezvényre idén is a repülőtéren fog sor kerülni, június 10 és 12 között.

Huszonhét pont volt napirenden
Huszonhét pont volt napirenden


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: