2011-08-18 18:22:16• hírek • Szatmár.ro

Ülésezett a Megyei Képviselők Tanácsa

A Szatmár Megyei RMDSZ megyei küldöttgyűlését tartotta csütörtök délután.

A megye minden pontjáról érkeztek polgármesterek, alpolgármesterek és RMDSZ-es tisztségviselők a Megyei Múzeum nagy gyűléstermébe, ahol a találkozó Csehi Árpád Szabolcs megyei RMDSZ-elnök politikai beszámolójával vette kezdetét. Szó esett a megyei és az országos politikai helyzetről, utóbbival kapcsolatban Csehi Cseke Attila lemondását emelte ki. Az elnök szerint a miniszter másfél éven keresztül a támadások céltáblájában volt, s ahogy a támadásokat állta úgy távozott: emelt fővel.

Szó esett az esetleges megyerendszer-átalakításról, az elnök ennek lehetséges következményeit taglalta, majd a téma az oktatási rendszer átalakítása, az új oktatási törvény gyakorlatba helyezése volt.

Pataki Csaba a közelgő népszavazással kapcsolatban szólt az egybegyűltekhez: kiemelte ennek fontosságát és tétjét, beszélt a népszámlálás megszervezéséről. A számlálóbiztosokat felelős biztosok fogják ellenőrizni. A számlálóbiztosok minden lakásban öt űrlapot fognak kitölteni, a munkájuk összetett lesz, de egyetlen biztosnak sem szabad hagyni, hogy a szarvas hibák elkerülése végett először ceruzával töltse ki az űrlapokat - ezt ugyanis utólag módosítani lehet. Ha valaki ilyen módon próbálja befolyásolni a népszavazás eredményét, akkor azt jelenteni kell majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: