2009-12-22 14:33:41• hírek • Gozner Gertrud

Ülésezett a Kormánybiztosi Tanács

December 22-én, kedden tartotta Radu Giurca prefektus elnökletével idei utolsó ülését a Kormánybiztosi Tanács.

A dekoncentrált államigazgatási intézmények vezetőit tömörítő gyűlés 2009-ben 11 alkalommal gyűlt össze, hogy beszámoljanak tevékenységi körükről, az elért eredményekről és a nehézségekről, amelyekkel munkájuk során szembesülnek. Az első félévben többek közt a rendőrség, a határrendészet, a vámőrség, a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség és a közegészségügyi hatóság képviselői mutatták be az általuk vezetett intézményt.

A második félévben a környezetvédelmi ügynökség, a területi munkaügyi hatóság, a fogyasztóvédelem, az adóhivatal és a környezetvédelmi őrség tett jelentést a prefektusnak. Ezen kívül számos aktuális, sürgető kérdésekben hoztak döntést, úgy mint a határnál foganatosított intézkedések a H1N1 vírus terjedésének a megelőzésére.

2010-ben tovább folytatódnak a Kormánybiztosi Tanács ülései, Radu Giurca prefektus szerint jövőre számos újítást szeretnének bevezetni a gyűlések menetébe, hogy a megbeszélések tárgyilagosabbak, lényegre törőbbek legyenek, és kézzel fogható haszonnal járjanak a lakosság számára. A prefektus felvetette a szociális juttatások helyzetét, ugyanis sokan jogtalanul jutnak hozzá, és az igazán rászorulóknak kell azt nélkülözniük.

Túl sok a megyében a betegnyugdíjasok száma is, ebben a vonatkozásban országos szinten vezető helyet foglal el Szatmár. Eugenia Sabou, a Nyugdíjpénztár vezetője ennek kapcsán kifejtette, hogy csak novemberben újabb ezer betegnyugdíjast regisztráltak. A kormány is mindent megtesz, hogy kiszűrje a jogtalanul kapott segélyeket, például havonta kétezer betegnyugdíjas adatait küldik át Bukarestbe átvizsgálásra. Ugyanakkor a megye néhány településen az elöljárók pénz hiányába nem osztották ki a szociális segélyeket, viszont ünnepi prémiumként két-három havi fizetést utaltak ki maguknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: