2009-08-28 16:07:07• hírek • Gozner Gertrud

Ülésezett a Kormánybiztosi Tanács

Péntek délután tartotta soron következő ülését Szatmár Megye Kormánybiztosi Tanácsa, amely során a Területi Munkaügyi Felügyelőség, a Nyugdíjbiztosító Pénztár, a Szociális Szolgáltatások Megyei Ügynöksége és a Román Posta vezetői mutatták be az általuk képviselt intézmény féléves tevékenységét.

A Radu Giurca prefektus elnökletével megtartott gyűlésen a Területi Munkaügyi Felügyelőség nevében Mirela Suciu számolt be az intézmény által a munkáltatóknál végzett ellenőrzésekről, és bemutatta azt az uniós kampányt, amelyhez a munkahelyi balesetek megelőzését és egy egészségesebb munkakörülmény kialakítását tűzte ki célul.

A szomorú adatok szerint évente 167 ezer uniós állampolgár hal meg munkabalesetben, vagy a munkahelyén szerzett betegségben. Ezt szeretnék megakadályozni az akció résztvevői, akikhez immáron a Szatmár megyei munkaügyi hivatal is csatlakozott.

Eugenia Sabou-tól, a Megyei Nyugdíjpénztár igazgatójától többek közt megtudtuk, hogy a megye lakosságának 25 százaléka tartozik a klienseik közé, összesen 89086 személy szerepel a nyilvántartásukban. Ami különösen szembetűnő az igazgatónő által közölt adatokból, hogy a megyében különösen magas a betegnyugdíjasok száma, országos szinten harmadik helyen helyezkedik el Szatmár.

A Szociális Szolgáltatások Megyei Ügynöksége nevében Florin Ciolte ismertette az egybegyűltekkel a hivatal munkáját, miszerint a legtöbb kérvényezőjük állami családi pótlékban és fűtéstámogatásban részesül.

Radu Nicoara a Román Állami Postahivatal nevében pedig egy új prepaid típusú bankkártya kibocsátásáról értesítette a gyűlés résztvevőt, amelynek segítségével bármelyik romániai postahivatalban és bankautomatánál pénz vehető ki. A Kormánybiztosi Tanács legközelebb szeptember 23-án ülésezik.


Mirela Suciu a Területi Munkaügyi Felügyelőséget, Eugenia Sabou, a Nyugdíjpénztárt képviselte a gyűlésen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: