2009-02-16 17:40:16• hírek • Szatmár.ro

Ülésezett a Konzultatív Tanács

Hétfőn ismét ülésezett a Szatmár Megyei Konzultatív Tanács. A megbeszélésen napirendre került az önkormányzatok 2009-es költségvetése, valamint Szatmárnémeti új buszállomásának kérdése is. Radu Bud elmondta, annak ellenére, hogy felfüggesztették az új buszállomás létesítésére vonatkozó tanácsi határozatot, nem ellenzik annak létrehozását.

 

Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke elmondta, nagyon nehéz év elé nézünk, de főleg a kisebb települések, akik amellett, hogy kevés pénzből kell gazdálkodjanak, bevételeik sem nagyon vannak. Ezen települések polgármestereinek javasolni fogják, hogy azonosítsanak minden olyan lehetséges forrást, melyből bevételük származhat, magához a működéshez, illetve a fejlesztések folytatásához.

A megbeszélés másik témája a Transurban székhelyén létesítendő új buszállomás kérdése volt, melyre vonatkozó tanácsi határozatot a prefektúra előzőleg felfüggesztett. Radu Bud prefektus elmondta, nem ellenzik az új buszállomás létesítését, viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy az ehhez szükséges törvényes keretek be legyenek tartva.

A Konzultatív Tanács tagjai elemezték az új buszállomás létesítésének lehetőségeit, figyelembe véve, hogy ezzel gördülékenyebbé váljon a város közlekedése, valamint azt, hogy ezzel leegyszerűsödjön az utasok közlekedése. Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta, már megkezdődött a tömegközlekedés átszervezése, ugyanis elsejétől mind a Székesegyház, mind a Cuza Voda utcáról ki lesznek tiltva a magáncégek vidéki járatai, ezért is lenne fontos egy új buszállomás létesítése.

Radu Bud: a prefektúra nem ellenzi az új buszállomás létesítését

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: