2014-07-08 09:28:20• hírek • Blikk.hu

Üldözi az adóhatóság Dopemant

Fotó: Havran Zoltán
Fotó: Havran Zoltán

A rapper állítása szerint csupán pár százezer forintos tartozás miatt jár a nyakára az adóhivatal.

Hét éve szorongatja az adóhivatal Pityinger Lászlót, művésznevén Dopemant, akinek betéti társasága ellen adótartozás miatt van érvényben végrehajtás. A rapper a Blikknek nem tagadta, hogy van hátraléka, de az meglepte, hogy a hivatalos iratokban az áll, hét évvel ezelőtt indították a végrehajtást.

A rapper elárulta, 15 évvel ezelőtt testvérével alapította a La Mafia Bt.-t, és mint mondja, nagyon szabadulna már tőle, de ez az érvényben lévő jogszabályok miatt nem olyan egyszerű.

- Nagyon régen belekényszerültem egy olyan helyzetbe, hogy muszáj volt bt.-t alapítanom. Mivel volt főállásom, be voltam jelentve máshová, csak megbízási szerződéseket használtam. Mindig be volt fizetve minden, nem is emlékszem rá, hogy honnan lett rajta tartozás, ahogyan azt sem tudom most így fejből, mióta van, de nem tartom valószínűnek, hogy hét éve - reagált a Blikk kérdésére a rapper.

A cégbíróságon vezetett adatok szerint azonban 2007 januárjában rendelt el végrehajtást az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának hátralékkelezési osztálya. Az ország egyik legismertebb és legkeresettebb rappere azóta nem rendezte hátralékát. Igaz, a cégkivonat szerint évek óta nem is használja vállalkozását, néhány éve még bevétele sem volt a cégnek, amely többek között alkotó- és előadó-művészettel, hangfelvétel-készítéssel és -kiadással, illetve elektromos háztartási cikkek kis- és nagykereskedelmével foglalkozik.

A cikk folytatása a Blikk.hu hírportálon olvasható. Ha kíváncsi rá, ide kattintson kérem!

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: