2013-03-22 17:13:50• hírek • Kocsis Zoltán

Ukrán konzullal és ex-katonákkal tárgyalt Avram

Ukrajna suceavai konzuljával és a Felmentett, Tartalékos és Visszavonult Katonák Szakszervezetének országos elnökével is találkozott pénteken Eugeniu Avram. Előbbi egy CD-t adott át Szatmár megye prefektusának, utóbbi pedig nagyobb nyugdíjakat és egy székhelyet kért.

Vaszilij Bojecskót a Taras Sevcsenko Alap elnöke, Ljudmila Krasitska valamint a Romániai Ukránok Egyesületének elnöke, Stefan Buciuta is elkísérte Szatmárnémetibe. Avram mellett Adrian Stef megyei tanácselnök, Riedl Rudolf és Mircea Govor tanácsalelnökök valamint Dorel Coica polgármester fogadta a vendégeket.

Bojecsko átadott egy CD-t vendéglátóinak, amelyben ukrajnai cégek beruházási érdekeltségeiket mutatják be. Avram a szokások protokolláris kijelentések mellett, melyekben reményét fejezte ki Szatmár megye és Ukrajna szoros együttműködésében valamint uniós pénzek lehívásában, arra kérte a konzult: az utóbbi hetek csapadékai láttán Kijev értékelje újra a Romániával korábban megkötött vízügyi együttműködéseket. Stef a megszokott udvariassági körök után értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, ahogy néhány kárpátaljai önkormányzat vezetője a Szatmári Megyei Tanács különböző megkereséseire reagál.

A kormánybiztos ezt megelőzően találkozott Mircea Dogaruval, a Felmentett, Tartalékos és Visszavonult Katonák Szakszervezetének országos elnökével is. Utóbbi kifogásolta, hogy az egykori katonák még mindig nem kapták a (szerinte) jól megérdemelt korábbi nyugdíjaikat valamint arra kérte a helyi önkormányzat vezetőit, biztosítsanak egy székházat a szakszervezet szatmári fiókjának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: