2009-05-15 13:59:26• hírek • Varga Béla/MTI

Ukrajnában betiltották a szerencsejátékokat

Az ukrán parlament pénteken törvényben tiltotta be az ország területén a szerencsejáték- üzletet.

A 340 honatya által második olvasatban megszavazott tilalom addig marad érvényben, amíg a törvényhozás nem fogad el külön jogszabályt a szerencsejátékok különleges övezetekben történő engedélyezéséről. Ennek tervezetét a parlament rendelkezése értelmében a kormánynak kell kidolgoznia a most elfogadott törvény hatályba lépésétől számított három hónapon belül - jelentette a liga.net internetes ukrán üzleti hírportál.

A szerencsejátékokat betiltó törvényt megsértő vállalkozások nyolcezer minimálbér összegének megfelelő bírsággal és a játékberendezés elkobzásával sújthatók, a szerencsejátékon szerzett nyereséget pedig kötelesek befizetni az állam javára. A szankciókat bírósági döntés alapján foganatosítják az állami adóhatóság keresete nyomán.

A törvény hatályba lépésének napjától megszűnik a szerencsejátékok Ukrajna területén való űzésére és szervezésére vonatkozó engedélyek kiadása, a korábban kiadott engedélyek érvényüket vesztik.

A jogszabály értelmében szerencsejáték-üzletnek minősülnek a kaszinókban, játékgépeken, fogadóirodákban és elektronikus (virtuális) kaszinókban nyereségszerzés céljából folytatott szerencsejátékok.

Ugyanakkor nem számítanak szerencsejátéknak a lottók, az alkotói versenyek, a biliárd, a teke és egyéb nyeremény nélkül folytatott játékok, valamint az emelőkaros, játékszer- vagy édességnyereményes játékgépek és ingyenes árusorsolások.
Az ukrán pénzügyminisztérium 2009. május 7-én kormányutasításra felfüggesztette az ország valamennyi játéktermének működési engedélyét azt követően, hogy előző éjszaka kilencen vesztették életüket a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk egyik játéktermében kiütött tűzvészben.


Mindenféle szerencsejátékot tilt az új ukrán törvény
Mindenféle szerencsejátékot tilt az új ukrán törvény


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: