2011-02-05 14:16:21• hírek • Szatmar.ro

Közgyűlést tartott a MIÉRT

A MIÉRT küldöttei szombaton délelőtt elkezdték a munkát a megnyitót követően.

Bár már péntek este megérkeztek városunkba az ifjúsági szerbezet küldöttei, hivatalos keretek között szombaton 9 órakor startolt a Magyar Ifjúsági Értekezlet küldöttgyűlése.
A megnyitón részt vett Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök, Kereskényi Gábor alpolgármester, Kovács Máté, a Miért alelnöke, valamint Nagy Szabolcs, a Szatmári Magyar Ifjúsági Tanács elnöke. A helyi vezetők örömüket fejezték ki, hogy Szatmárnémetiben kerülhetett megrendezésre a találkozó.
A MIÉRT még érvényben lévő elnöke, Bodor László felvázolta az ifjúsági csoportosulás céljait, megvalósított eredményeit, amely elsősorban a különböző, fiataloknak szóló rendezvények létrehozásában vagy társszervezésében áll. Azt is nagy sikernek tekintik, hogy a MIÉRT berkeiből számos vezető politikus került ki. Mint elmondta, a szervezet fontos feladata lesz a fiatalok támogatása, a politikai részvételre való buzdítás. A két éves elnökség lejárta után is igyekszik bevonni a fiatalokat a közéleti szerepvállalásba.

Korodi Attila társelnök, aki 1992 óta része és irányítója volt a MIÉRT-nek, a küldöttek előtt is kijelentette visszavonulását az ifjúsági szervezetekből.
A rendezvény meghívottja volt Markó Béla RMDSZ elnök is, akit az ifjúsági szervezet a MIÉRT díjjal illette, megköszönve eddigi munkásságát.


MIÉRT díjat kapott Markó Szatmárnémetiben
MIÉRT díjat kapott Markó Szatmárnémetiben


Markó elmondta, a több, mint húsz éves vezetés után most nem szokásos módon, önszántából távozik tisztségéből, pedig „szokás megvárni, hogy főbe lövik, vagy leváltják", nyilatkozta humorosan Markó. Ettől függetlenül nem száll ki a közéletből, és emellett az írói hivatásának fog élni.
Előadásában nagy vonalakban felvázolta az RMDSZ és az ifjúsági szervezetek alakulását. Kihangsúlyozta a fiatalok szerepét a politikában, a kormányzásban, hiszen így más szemléletet lehet bevonni az irányításba, a közéletbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: