2013-04-30 10:41:09• hírek • Czinzel László

Újraválasztották Kereskényit

Hétfőn tartotta alakuló ülését az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének új választmánya. A pénteki városi közgyűlésen kiválasztott 15 választmányi tag mellett a hivatalból tisztséget nyert választmányi tagok foglaltak helyet az RMDSZ szatmárnémeti székházában megtartott alakulóülésen.

A választmányi ülés napirendjén a szervezet elnökének, alelnökének és jegyzőjének, illetve a május 24-25-én esedékes országos RMDSZ kongresszus szatmárnémeti küldötteinek kiválasztása szerepelt.

Az elnöki tisztség betöltésére két javaslat érkezett: Pataki Csaba, a szervezet megyei elnöke javasolta Kereskényi Gábort, illetve Butka Gergely városi tanácsos Maskulik Csabát.

A javaslatok indoklásában Pataki elmondta, hogy 2012-ben számszerűen a 2008-as eredményekhez képest is több szavazatot kapott az RMDSZ, ezért kíván bizalmat szavazni neki a jövőben is. Butka Gergely indoklásában nem vitatta el a volt vezetőség érdemeit, de hangsúlyozta, hogy véleménye szerint meg kell erősíteni a szatmárnémetiben tevékenykedő RMDSZ tisztségviselők pozícióját, hogy operatívabb döntések születhessenek helyi szinteken.

A választmány tehát két elnökjelölt közül választott, és 29-7 arányban Kereskényi Gábor lett az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének új elnöke. Maskulik Csaba a szavazás eredményének ismertetése után sok sikert és jó munkát kívánt az új elnöknek.

Kereskényi a szervezet újraválasztott elnökeként javaslatot tett az alelnök illetve a jegyző személye kapcsán is, jelezve, hogy az eddigi csapattal szeretne tovább dolgozni.

A választmány szavazott a javaslatról, melynek végeredményeként Magyar Lóránd lett a szervezet új alelnöke, Stier Péter pedig a jegyzője.

A választmányi ülés utolsó napirendi pontjaként sor került a kongresszusi küldöttek és a póttagok kiválasztására is. Az RMDSZ szatmárnémeti szervezete 8 küldöttet delegál a május végén Csíkszeredában megtartandó kongresszusra.

A választmányi gyűlés végén Kereskényi Gábor és az új vezetőség megköszönték  a bizalmat, felhívva a szervezet figyelmét arra, hogy a következő periódusban, amely a csendes építkezés éve kell legyen, sok kihívás előtt kell megfeleljen a szervezet. Ehhez kívánt kitartást mindenkinek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: