2009-12-11 18:20:29• hírek • Balogh Anita

Újraszámlálják az érvénytelen szavazólapokat

Szatmárnémetiben 19 óra közül kezdték meg az érvénytelen szavazólapok újbóli rendszerezését, ellenőrzését, hogy aztán a Megyei Választási Bizottság elnöke fegyveres kísérettel Bukarestbe szállítsa azokat, hogy ott újra elbírálják: valóban érvénytelenek-e azok a szavazólapok?

Az alkotmánybíróság a pénteki nap folyamán helyt adott a PSD kérelmének, hogy az érvénytelen szavazatokat újraszámlálják. Az országban 138.446 érvénytelennek ítélt szavazólapot adtak le az elnökválasztás második fordulójában, ez az összeg pedig kétszerese annak, amennyivel Traian Basescu megnyerte a választásokat. Hogy az újraszámlálás gyökeresen megváltoztatja a végleges eredményt, az sokak szerint lehetetlennek tűnik.

A Szatmár Megyei Választási bizottság is összeült pénteken késő délután, hogy újra rendszerezzék, ellenőrizzék az érvénytelen szavazatokat, amelyeket eddig a Törvényszéken őriztek, és a szavazási bizottság elnöke, Mihai Ciorcas a délután folyamán fegyveres kísérettel kérhetett ki illetve szállíthatott el a közigazgatási palotában található választási központba.

Mint az elnöktől megtudtuk: neki és a csapatjának a feladata gyakorlatilag csak a rendszerezés, azt, hogy melyik szavazólap érvényes, és melyik érvénytelen, azt már a bukaresti központban fogják eldönteni. - Mi már egyszer döntöttünk ezeknek a szavazatoknak a státusáról, most a központ következik. Szatmár megyében 1614 érvénytelen szavazólapot adtak le, ezek közül a végső elbírálásnál kettő mégis érvényesnek bizonyult, az egyik a Geoana, és másik a Basescu szavazatait gyarapította. Most 1612 szavazólapot kell személyesen, csendőri kísérettel eljuttassak Bukarestbe - mondta el a Szatmár.ro-nak Ciorcas.


Szatmár megyéből 1612 szavazólapot küldenek fel Bukarestbe
Szatmár megyéből 1612 szavazólapot küldenek fel Bukarestbe


Bizonytalan szavazók: az egyik mindkét jelöltre voksolt, a másik a kettő közé
Bizonytalan szavazók: az egyik mindkét jelöltre voksolt, a másik a kettő közé


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: