2010-11-01 14:07:44• hírek • Póti Orsolya

Újraindult az „Irányzat"

Ez év októberében újraindult az „Irányzat" elnevezésű színjátszó kör, mely több mint 10 évvel ezelőtt ugyanezen a néven alakult meg Szatmárnémetiben. A kezdeményezésnek a Németi Egyházközség ifjúsági terme ad otthont csütörtökönként 18 órától - tájékoztatott Kovács Mihály művészettörténész.

Tizenkét évvel ezelőtt, Kovács Mihály vezetésével útjára indult az „Irányzat" elnevezésű színjátszókör, mely közel három éven keresztül működött városunkban. Akkoriban diákok és felnőttek próbáltak közösen a Szakszervezetek Művelődési Házának színpadán és az Ács Alajos stúdió teremben.

Az akkori színjátszócsoport feloszlott, de október 14-től ugyancsak „Irányzat" néven újraindult a színjátszó kör, immár három próbát tudva maga mögött. „A kezdeményezésnek, melynek célja anyanyelvünk, identitásunk és műveltségünk ápolása a Németi Egyházközség ifjúsági terme ad otthont, csütörtökönként 18 órától. Az első próbán úgy tűnt, nagy lesz az érdeklődés a kulturális tevékenység iránt, azonban a következő találkozókra kisebb számban gyűltek össze a fiatalok." - tudtuk meg Kovács Mihálytól, a színjátszó kör újraindítójától.

„Már régóta terveim közt szerepel az „Irányzat" újraindítása, de nem találtam olyan helyet, ahol jól működne a színjátszó csoport. Most, hogy a Németi Egyházközség felajánlotta ifjúsági termét, úgy gondolom sikerül újra indulnia körnek. Még az elején a legfontosabbnak egy 10-15, vagy ennél több személyből álló csoport kialakítását tartom." - mondta el a szervező.

Az első próbákon improvizációs játékokkal, helyzet- és mozgásgyakorlatokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, és még három hónapon keresztül szöveg nélkül gyakorolhatnak. Nem csak diákok, hanem olyan kreatív fiatalok jelentkezését is várják, akik szeretnek és tudnak játszani. Fontos, hogy a kör tagjai jól érezzék magukat a színpadon, legyenek felszabadultak és bármikor tudjanak improvizálni.

Az érdeklődőket szeretettel várják a negyedik próbára, csütörtök este 18 órától a Németi Egyházközség ifjúsági termébe (I. Emelet), a Wolfenbüttel utca 4. szám alá.


Minden játszani vágyót szeretettel várnak. Illusztráció
Minden játszani vágyót szeretettel várnak. Illusztráció


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: