2013-09-10 12:58:09• hírek • Szatmár.ro

Ördögi ügyességű néptáncosok bűvölték a közönséget

Az Északi Színházban lépett fel hétfőn az balánbányai Ördögborda néptáncegyüttes.

Azok, akik hétfőn 19 órától részt vettek az Ördögborda fellépésén az Északi Színházban, már tudják: bár a balánbányai néptánccsoport neve egy páfrányfélét idéz, az ördögi kifejezés is jellemző a táncosokra. Ördögi ügyességgel ropják ugyanis a táncot, kicsik és nagyok egyaránt. Mert a táncosok között a fiatal, jó néhány éve néptáncolók mellett ott vannak a legifjabb generáció tagjai is, akik már most nagy ügyességgel, de még nagyobb lelkesedéssel csapják talpukat a színpadhoz, karolják át táncpartnerüket. Megvan hát az utánpótlása az Ördögborda néptáncegyüttesben, így nem kell attól félnünk, hogy nem lesz folytatása hagyományaink őrzésének.

A hétfő esti előadás tele volt energiával, az élő népzenét hallgatva, a fáradhatatlan táncosok mozdulatait követve a néző teljes mértékben kikapcsolódhatott, megfeledkezhetett a mindennapok gondjairól.

A táncosok bebizonyították most is, nem véletlen, hogy a Fölszállott a páva Kárpát-medencei népzene- és néptánc-tehetségkutató verseny legutóbbi döntőjében közönségdíjasok lettek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: