2010-10-01 08:42:21• hírek • Szatmar.ro

Újraindul a Luceafarul?

A csütörtöki önkormányzati tanácsülésen megszavazták azt, hogy koncesszióba adják a régi Luceafarul mozit, hogy felújítsák és korszerű filmszínházat működtessenek benne.

Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta, az Országos Mozivállalat abban az esetben adja vissza a városnak az épületet, amennyiben vállalja, hogy az elkövetkező tizenöt évben ismét mozit működtet benne. A polgármesteri hivatal azonban nem rendelkezik pénzkerettel, hogy ezt felújítsa és működtesse, így eldöntötték, hogy kiadják olyan cégnek, aki képes betartani a megszabott feltételeket.

Az épület renoválásán kívül igen nagy összeg szükséges a kellő felszerelések beszerzéséhez, ugyanis a 3 dimenziós vetítéseket is szeretne az önkormányzat.

Az egy nagy terem helyett több kisebb helyiséget alakítanának ki és a multiplex mozikhoz hasonlóan szerelnék fel, ez pedig körülbelül 250 ezer euróba kerül. Az Országos Mozivállalat feltételei szerint az önkormányzat négy év alatt kell újraindítsa a mozit.

A vállalkozás, amely elnyeri a filmszínház felújítási és működtetési jogát, 11 hónapon belül kell elkészüljön a munkálatokkal. Az alpolgármester szerint több cég is mutatott érdeklődést a befektetés iránt, így hát jó esély van arra, hogy a közeljövőben a szatmáriak felelevenítsék a régi élményeket és újra moziba járhassanak, ugyanakkor olyan technológiájú filmeket nézhessenek, amire példa még nincsen a megyében.


Az egykori mozi épülete éveig üresen állt
Az egykori mozi épülete évekig üresen állt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: