2012-02-13 13:50:07• hírek • Póti Orsolya

Furulyatészta készült a Házitündér Tanodában

Február 11-én, szombaton két korosztály számára is érdekes foglalkozásokra került sor az Aranykapu Fonó-Házban. Szombat délután a résztvevő gyerekek betekintést nyertek a furulyatészta-készítés tudományába.

Az Aranykapu Kulturális egyesület tagjai szombat délelőtt 11 órától az óvodás korúakat - a 4-7 év közöttieket - várták a Kézműves Műhelybe. A gyerekek ezúttal gipszből készült farsangi maszkokat festhettek, a vállalkozó szelleműek pedig a gipszöntés technikáját próbálták ki.

Ugyancsak szombaton nyílt meg a Házitündér Tanoda, mely délután 17 órától várta az érdeklődőket. E kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy a mai kor kis- és nagylányai - mint leendő háziasszonyok - bepillantást nyerhessenek azokba a különféle házi praktikákba, amelyek nagyanyáink idejében még természetes módon öröklődtek egyik nemzedékről a másikra.

Szombat este a furulyakészítés tudományába nyerhettek betekintést a résztvevők. A furulyatészta egy rendkívül finom édesség, a székely kürtőskalács rokona. Természetesen a dagasztás és sütögetés után meg is kóstolták az ízletes süteményt a kis szakácsok.

A Házitündér Tanodába látogató gyerekeknek lehetőségük nyílik majd különböző hagyományos ételek készítésének elsajátítására, de olyan fortélyokat is elleshetnek majd, mint a szappankészítés, befőzés, vagy a gyógynövények felhasználása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: