2013-11-28 14:10:38• hírek • Szatmár.ro

Újraindul a Házitündér Tanoda

A Házitündér Tanoda 7 éven felüli kis- és nagylányok jelentkezését várja újrainduló csoportjába.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület az elmúlt években hiánypótló kezdeményezésként indított útnak egy olyan "műhelyt", melyben a következő generáció leendő családanyái lassan-lassan feledésbe merülő, de egy hagyományos értékrendet magáénak valló családban még mindig nélkülözhetetlen tudást sajátíthatnak el, amely nagyanyáink idejében még természetes módon öröklődött egyik nemzedékről a másikra, ma már azonban kevés családban van lehetőség arra, hogy a kislányok „elleshessék" anyuka-nagymama tudományát.

Az idei év decemberében új csoporttal indul útjára a Házitündér Tanoda, ezúttal Kuki Erzsébet vezetésével. A 2014 júniusáig tartó tanfolyam során a résztvevők olyan témákkal  foglalkoznak majd, mint: gazdálkodás és gazdaságosság a háztartásban, egészségmegőrzés és környezettudatosság otthonunkban, sütés-főzés és élő ételek asztalunkon, gyógynövények termesztése a konyhakertben, felhasználásuk módjai a hétköznapi életben, családi és nemzeti hagyományok mai gasztronómiánkban, valamint, de nem utolsósorban a család összetartásának fontossága, a család és a családban élők szerepének tudatosítása napjaink rohanó világában.

Mindezt a tudást gyakorlati oldalról megközelítve, kis létszámú csoportban, családias, szeretetteljes környezetben sajátíthatják el a tanfolyamra jelentkezők. 

A Tanodában kéthetente, szombat délutánonként, 16 és 19 óra között találkoznak majd a leendő háziasszonyok, az első alkalomra pedig december 7-én (Mikulás napja alkalmából) kerül sor. Jelentkezni, illetve érdeklődni lehet december 5-ig, a következő telefonszámokon: 0744-687813 (Nezezon Enikő), 0741-182063 (Takács Andrea) vagy az aranykapuegyesuelet@yahoo.com e-mail címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: