2014-11-29 10:50:14• hírek • MTI

Újraépíttette faluját egy jószívű kínai multimilliomos

Újraépíttette egykori faluját a délkelet-kínai Csianghszi tartományban egy szegény családból származó kínai multimilliomos a földijei iránt érzett szeretetből és hálából - számolt be a helyi média Hszjung Suj-hua vállalkozó bőkezűségéről.

Az 54 éves férfi 26,2 millió jüant, vagyis több mint 14 millió lejnek megfelelő összeget költött arra, hogy Hszjungkeng falu 90 családjának komfortérzetében korszakos változást idézzen elő. Modern lakóparkot építtetett, benne korszerű lakásokkal és körülöttük szép utcákkal és terekkel, zöld területtel. A szerencsések között még szerencsésebb volt az a 18 család, amely külön luxusvillát kapott, mert egykoron sokat segített neki és családjának. A falu legszegényebbjeinek gondoskodott a napi háromszori étkeztetéséről is. Nem akart adós maradni - mondta.

A vállalkozó közölte, több lett már a pénze annál, mint amivel még tudott volna mit kezdeni, s ezért jutott az elhatározásra. Végül három falubeli társával, akik szintén jelentős összeggel járultak hozzá a költségekhez, 2010-ben kezdte meg szülőhelye fa kunyhóinak ledózeroltatását, a település újjáépítését. Két év múlva végeztek vele.

A vállalkozó egy interjúban arról beszélt, hogy mennyire szegények voltak annak idején. Tizenöt évesen abba kellett hagynia az iskolát, apjától ácsmesterséget tanult. Amikor 18 lett, az építőiparban keresett munkát és a projektek, amelyeken később dolgozott több minőségi elismerést is kaptak. Az építőbrigádok vezetőjéből az idők során ingatlanfejlesztő lett, és állítólag az acéliparban is voltak, vannak érdekeltségei.

A férfi azt követően került reflektorfénybe, hogy a kommunista párt weblapjának látogatói mások segítéséért "jó embernek" választották. A wenming.cn oldalain 2008 óta lehet szavazni havonta öt kategóriában a fényképes listákról azokra, akiket az olvasók érdemesnek tartanak a minősítésre. Eddig 200 ezer emberből több mint 7100-an kerültek a jók közé.

Hszjung Kínában ma sem közismert ember és nem is tartozik a leggazdagabbak közé, de miután a róla készült cikkre felfigyelt a Daily Mail brit napilap, és annak rövid tudósítását számos helyen közölték, továbbították, falujával együtt világhírnévre tett szert a vállalkozó legnagyobb csodálkozására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: