2009-04-29 17:02:54• hírek • Parajdi Andrea

Újraaszfaltozzák a Golescu hidat

Jövő héten több útjavítási munkálat is elkezdődik Szatmárnémetiben. A Golescu híd mindkét sávját teljes egészében újraaszfaltozza a magyarországi Vegyépszer Zrt, ezért egy ideig sávlezárásokra lehet majd számítani. Az Independentei út, a Lucian Blaga sugárút és az Ambudului út nagy része szintén modernizálás előtt áll.

A Vegyépszer Zrt. képviselőivel folytatott tárgyalások eredményeként jövő héten elkezdődik a Golescu híd teljes újraaszfaltozása. A munkálatok még garancia alatt állnak, így a magyarországi vállalat saját költségén hozza helyre a hibákat. Az útvállalat képviselői úgy nyilatkoztak: mindenképpen olyan munkát szeretnének maguk után hagyni Szatmárnémeti városában, amelyre nem lehet panasz.

„Gond van az aszfaltminőséggel és a szigeteléssel is, ezért teljesen új aszfaltrétegre van szükség, ha időtálló végeredményt akarunk"- fejtette ki Ilyés Gyula polgármester a rendszeresen gödrösödő útburkolat problémáit, aki bízik benne, hogy ezúttal végre tartós lesz a Golescu híd útminősége.

Amint arról értesültünk szintén jövő héten látnak hozzá a Lucian Blaga sugárút egy részének modernizálásához. A város kivezető útszakasza a Rossetti út sarkától a Vulturului utca sarkáig fog teljesen új aszfaltburkolatot kapni, s emellett pedig az ideiglenes körforgalmat is véglegesíteni fogják. Felszedik a jelenlegi felszakadozott útréteget, és a meglévő betonalapra húzzák rá az új aszfaltot. Ugyanígy az Ambudului út és az Independentei út is korszerűsítés előtt áll, utóbbin pedig komolyabb parkolási tilalmat is be akarnak vezetni.

Jövő héten valóban jelentős modernizálási munkálatok kezdődnek, hiszen akkor fogják továbbfolytatni a Solidaritatii lakónegyed rehabilitálását is. A lakónegyed várhatóan két hónapon belül ölthet végleges formát - nyilatkozta Ilyés.

A konkrét felújítások mellett jövő héten kerül sor a kátyúzási munkálatok elvégzését tartalmazó szerződés aláírására is, s hamarosan a Chendi, a Fabricii és a Grigore Ureche útszakaszok rendebtételét illető licitet is megszervezik.

A Golescu hídat ismét felbontják, várhatóan ezúttal időtálló végeredmény születik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: