2018-08-17 11:27:36• hírek • Oszkó Viktória

Újra vörös jelzés van érvényben Peténél

A petei határátkelőnél újra vörös jelzést adtak ki – egyértelműen látszik a politiadefrontiera.ro oldalra kattintva. A jelzésre közelítve jól látszik, legalább 60 percet kell várakoznia egy autósnak, aki át szeretne jutni a határ túloldalára.

A Románia felé irányuló forgalom levezetésére jelenleg három sávot, az országból kifelé haladó autósoknak hat sávot biztosítanak a határőrök.


Az autósok – úgy tudni – a magyar hatóságokat hibáztatják, amiért ekkora fennakadás van a vámnál. Hogy pontosan mi is okozza a minimum egy órás várakozást, nem tudni, de kétségtelen, hogy egyre nagyobb a közfelháborodás.


Carmen Dan belügyminisztert arra kérte Magyar Lóránd parlamenti képviselő, hogy fontolják meg további három határátkelési pont megnyitását. “Elfogadhatatlan, hogy az embereknek órákat kell várakozniuk ahhoz, hogy egyik országból átérhessenek a másikba, holott lenne még három másik átkelőhely is, ahol le lehetne bonyolítani a forgalmat”– adott hangot elégedetlenségének a képviselő.


A Szárazberek-Garbolc, a Nagypeleske-Zajta és Szaniszló-Ömböly átkelők megnyitása és állandósítása tehát jelentősen megkönnyítené a Magyarország és Románia közötti közlekedést; bár ezek a pontok jelenleg még csak időszakonként üzemelnek. A Magyar Lóránd által korábban idézett tanulmányok szerint a Nagypeleske-Zajta átkelő állandósítása lenne a leghasznosabb, ugyanis onnan Fehérgyarmat és Csengersima is könnyen megközelíthető, a 49-es úton pedig könnyen el lehet jutni az M3-as autópályáig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: