2017-08-30 12:13:46• hírek • Szatmár.ro

Újra utcazenél Szatmár!

Újra felpezsdül Szatmárnémeti városa 2017. szeptember 15-17. között, hiszen negyedik évéhez érkezett a Szatmári Utcazene Fesztivál! Olyan felhozatallal készülnek a szervezők, amiért érdemes lesz ellátogatni a programokra.

Az utcazenészek versenye a legnépszerűbb pontja a rendezvénynek. A versenyre való regisztráció elkezdődött: szeptember 3-ig várják azon zenészek, zenekarok, utcai művészek jelentkezését, akik hangulatukkal Szatmárt az utcazene és utcaművészetek otthonává varázsolják. Idén 15 zenészt/zenekart/művészt választ ki egy anonim zsűri, az összdíjazás pedig  3000 euró. Jelentkezni itt lehet: https://goo.gl/forms/Bfj9M8cofohWF7Ui1

Szatmárnémeti az utcazene fesztiválok világtérképén

A fesztivál egyre inkább nyit a nemzetközi fellépők irányába, ezáltal pedig nemcsak a rendezvény lesz népszerűbb az utcazene fesztiválok térképén, hanem Szatmárnémeti is kedvesebb lesz az utcazenészek és a műfaj kedvelői számára. Évről évre egyre több külföldi látogató fordul meg a fesztiválon. A 2017-es évben a fesztivál egyik fő fellépője a Light in Babylon közel-keletről érkező trió, mely világzenével fogja színesíteni a zenei felhozatalt.

Szatmár és a „Streetháromság”

A szervezőcsapat évről-évre azon dolgozik, hogy a várost elvarázsolja az Utcazene Fesztivállal. Fiatal és felnőtt önkéntesek és szervezők dolgoznak azon, hogy feledhetetlen élményt nyújtsanak a látogatók számára. Ez az a hely, ahol a zene másként szól, ahol az utcák életre kelnek.
A streetmusic-hoz társulnak idén előszőr a streetfood és a streetart kezdeményezések,  ezért az idei fesztivált a Streetháromság címszó alatt szervezzük.
Az helyszínekről egyelőre annyit árulunk el, hogy lesz egy nagyszínpad a Coposu sétányon, amelyet a szervezők kültéri padlózattal burkolnak, három  kisszínpad a város történelmi központjában és mindezek mellett egy meglepetés helyszín is készül. Erről hamarosan bővebb információkkal jelentkezünk.

A rendezvényt idéntől a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala finanszírozza, illetve számos helyi vállalkozás is támogat minket.

Az Utcazene Fesztivál mindenek előtt a szatmárnémetieké, viszont a #visitsatumare kezdeményezés védjegye alatt a várost a világnak kívánjuk megmutatni. Az elmúlt években rengeteg turista fordult meg a három nap alatt, idén is várunk minden kedves érdeklődőt.

Hogy mit is takar továbbá a Streetháromság? Milyen egyedülálló produkciók helyszíne lesz Szatmár? Miért lesz érdemes Szatmárnémetibe ellátogatni? Ezekre a kérdésekre mind igyekszünk hamarosan választ adni.

Addig is a szervezők zenekarok, zenészek, utcai művészek jelentkezését várják. Friss információkért kövessétek rendszeresen a rendezvény Facebook oldalát!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: