2017-09-20 16:00:21• hírek • Szatmár.ro

Újra téma a Szatmárnémetiben felállítandó mega-zászló ügye

A prefektúrán találkoztak szerdán a román kulturális egyesületek képviselői.

A Szatmár Megyei Prefektúra közleményben számol be a találkozóról, amelyen Darius Filip prefektus mellett többek között a Tara Oasului, a Codrenii, a Nagykárolyi ASTRA, az Észak-Nyugati Írók egyesületének képviselői vettek részt. Elhatározták egy társadalmi-kulturális szövetség létrehozását, amely részt vesz a nagy román egyesülés centenáriumának megszervezésében.

A megtárgyalt témák között szerepelt egy méretes zászlótartó rúd felállítása Szatmárnémetiben, amelyen egy hatalmas piros-sárga-kék lobogót helyeznének el és december elsején avatnák fel.

A téma ismerős lehet, ugyanez az ötlet már 2011-ben felvetődött. Akkor a Romana-térre, a Megyei Pénzügyi Igazgatósággal szemben terveztek előbb 80, majd 60, végül 40 méter magas zászlótartó oszlopot állítani, a rúdhoz megfelelő méretű zászlóval. Az a próbálkozás nem valósult meg. Bár elvileg elkészült a zászlótartó - úgy hírlett, Törökországból kapták adományként az ötletgazdák - de az úgy tűnik, nem felelt meg a műszaki és biztonsági feltételeknek.

A sajtóközlemény nem szól az új mega-zászló helyéről, ám a PresaSM.ro szerint azt Szatmárnémeti régi főterén állítanák fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: