2011-03-23 09:06:34• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Újra támad az ellenzék

A román ellenzék kedden ismét megpróbálta a képviselőház napirendjére tűzni a magyarországi politikusok március 15-i üzeneteit elítélő nyilatkozatot, de nem sikerült.

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői javasolták a román képviselőházban, hogy tűzzék napirendre a politikai nyilatkozatot. A román kormány fő erejét képező Demokrata Liberális Pártot (PD-L) képviselő ülésvezető alelnök azonban elutasította kérésüket.

A bukaresti ellenzéki vezetők továbbra is élesen bírálják Traian Basescu román államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyét. Victor Ponta, a román szociáldemokraták elnöke Kadhafi líbiai és Ben Ali (volt) tunéziai vezetőhöz hasonlította a két politikust, akik "elfuserált 21. századi diktátorokként a sajtó ellen harcolnak, és nacionalista megnyilvánulások jellemzik őket".

A román ellenzék a múlt szerdán akarta először elfogadtatni a román parlamentben azt a politikai nyilatkozatot, amely elítéli Orbán Viktornak a határon túli magyarokhoz intézett március 15-i üzenetét. Az ellenzék téves hírügynökségi jelentés alapján olyan gondolatokat tulajdonított a magyar kormányfőnek, amelyeket üzenete valójában nem tartalmazott. Ennek ellenére továbbra is szükségesnek tartják magyar politikusok bizonyos kijelentéseinek "hivatalos" elítélését.


A román parlament gyűlésterme
A román parlament gyűlésterme


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: