2018-02-09 11:06:10• hírek • Bede Emőke

Újra rácsok mögött a szatmári fogvatartott

Csütörtökön, a késő esti órákban elfogták, péntek délelőtt pedig visszahozták V. Adalbertet a szatmári börtönbe. Kockázatos lépése miatt jócskán megnövekedhet a rácsok mögött töltött hónapok száma.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, csütörtökön egy fogvatartott megszökött a Szatmári Törvényszék épületéből. A rab az épületben zajló felújíási munkálatokban vett részt, amikor engedélyt kért, hogy kimehessen a mosdóba. Innen azonban már nem tért vissza a munkához, hanem kiugrott az illemhely ablakán, majd elillant. Az esetet a térfigyelő kamerák is rögzítették.
 

A város kijáratainál, a megye főbb csomópontjain és a szomszédos megyékben is hajtóvadászatot indítottak V. Adalbert ellen, aki a komoly ellenőrzések ellenére közel 100 kilométerre jutott Szatmárnémetitől. A fiatalembert Bihar település vasútállomásán kapták el, ahonnan ideiglenesen a nagyváradi börtönbe szállították.
 

Péntek délelőtt a rab ismét visszakerült a szatmári börtönbe: 11-kor érkezett meg a rabszállító, 11:30-kor pedig már a szökés helyszínén rekonstruálták az eseményeket.
 

A börtön közleménye szerint V. Adalbert eddig minősített rablás miatt ült, az ügyében született ítélet szerint 2 évet, 9 hónapot és 10 napot kellett volna eltöltsön a rácsok mögött, azonban vakmerő tette miatt ez a letöltendő időszak vélhetően nőni fog. A büntető törvénykönyv szökésre vonatkozó cikkelye értelmében tettéért maximum 3 éves büntetést róhatnak ki rá. A szökésért kirótt büntetés az eredeti ítéletben foglalt letöltendőt egészíti majd ki.
 

A rendőrség egyébként sejtette, hogy a fogvatartott útja Nagyvárad felé fog vinni, ugyanis a személyes adatait áttanulmányozva kiderült, édesanyja súlyos rákbetegségben szenved, a fiatal pedig valószínüleg őt akarja meglátogatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: