2014-04-22 17:00:29• hírek • Szatmár.ro

Újra prioritás az Észak-erdélyi autópálya

Az RMDSZ kezdeményezésére a kormány újra prioritásai közé tűzte az Észak-erdélyi autópálya kivitelezési munkálatait.

Ennek értelmében az Országos Út- és Autópálya-építő Társaság (CNADNR) ez évi bevételi és kiadási költségvetéséből 256,5 millió lejt fordítanak az autópálya munkálatainak folytatására. Ez az összeg a Berettyószéplak-Bors közötti útszakaszra van előirányítva, a megépítéséhez szükséges közbeszerzési munkálatok hamarosan elkezdődnek" - nyilatkozta Borbély László, a Szövetség politikai alelnöke.

Hozzátette, összességében az autópálya többéves költségvetése 2016-ig eléri az 1,14 milliárd lejt, ami lépésekre leosztva azt jelenti, hogy 2015-ben 379,9 millió lejt, míg 2016-ban több mint 510 millió lejt kell a projektre elkülöníteni.

„Jelen pillanatban az Aranyosgyéres-Marosvásárhely közötti útszakasz megépítésére 315 millió eurót különítettek el, Európai Uniós pénzekből. A közbeszerzési eljárások májusban indulnak be, az Országos Útügyi Igazgatóság tervei szerint pedig 2015 végére be is fejezik ezt a megközelítőleg 50 kilométeres útszakaszt, amely azt jelentené, hogy Marosvásárhelytől Gyaluig autópályán lehet majd közlekedni" - hangsúlyozta Borbély.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: