2009-04-09 14:13:54• hírek • Ferenczi Noémi

Újra pályázik a színház

A Szatmárnémeti Északi Színház újabb három pályázat leadására készül - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Stier Péter, gazdasági igazgató.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, az Északi Színház januárban közös pályázatot indított a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal és a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházzal. A három intézmény összesen 300 ezer eurónyi Uniós támogatás megszerzését tűzte ki célul. Ennek a pályázatnak elbíráslására egyelőre még várni kell, azonban most újabb három pályázat leadására készülnek.

A Szülőföld Alaphoz két pályázatot nyújtanak be, mindkettőt a Harag György Társulat. Egy görög tragédia, a Médeia színre viteléhez szeretnének támogatást szerezni. Összesen 1 millió 800 ezer forintra lenne szükség ahhoz, hogy fedezzék a produkciós költségeket és a honoráriumokat. A darabot Csurulya Csongor fogja rendezni, a díszlet- és jelmeztervező pedig Gabriela Nicolaescu lesz.

A második pályázat keretében a társulat fennállása alkalmából szervezett ünnepségsorozat megszervezésére szeretnének támogatáshoz jutni. Ezen pályázat értéke megközelítőleg azonos a fentebbi pályázatéval - magyarázta Stier.

A harmadik pályázatot a román társulat készíti, egy kortárs szerző Gustul de orhidee című darabját szeretnék színpadra vinni az Országos Kulturális Alap támogatásával. A darabot, melyet Caita Ovidiu fog rendezni, a nemrég alakult Tulcea-i színházban is előadnák, mely jó alkalom lesz a két társulat közötti szorosabb kapcsolat kialakítására. - tette hozzá az igazgató.

Újab három pályázat leadására készül a színház

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: