2018-04-07 07:01:47• hírek • Közlemény

Újra műsoron a Tizenöt próbálkozás a színészetre

Hétfőn, április 9-én 19 órai kezdettel az Ács Alajos Stúdióteremben lesz látható a Harag György Társulat egyik legkedveltebb stúdióelőadása, a Tizenöt próbálkozás a színészetre.

Az előadás szerepelt már a színház idei miniévadjának a műsorában, a kritikusok pedig azóta is elismeréssel beszélnek a fanyar humorú monodrámáról. Nagy elismerésnek számít az is, hogy az előadást meghívták Magyarország egyik legrangosabb színházi fesztiváljára, a kortárs magyar drámák seregszemléjének számító debreceni DESZKA Fesztiválra. A Csokonai Színház fesztiváljának műsorában egyébként április 11-én 21 órától lesz látható a Tizenöt próbálkozás a színészetre.


Az előadás része a Harag György Társulat ősbemutató-sorozatának. A produkció szereplője társszerzője és szereplője Hatházi András UNITER- és Jászai-díjas színész, rendező és egyetemi oktató, rendezője pedig Tom Dugdale, fiatal amerikai színházi alkotó, aki rendezői tevékenysége mellett író, designer, zeneszerző, színész és egyetemi oktató.A tizenöt próbálkozás a színészetre jelenetek sorában mutatja meg a színészi élet csúcspontjait és érzelmi hulámvölgyeit, segítségül hívva, megidézve William Shakespeare Hamletjét.


Mi lenne, ha nem mennék be? Nem akarok bemenni, rettenetesen álmos vagyok. Nem tudom, egyfolytában ásítozok. Képtelen vagyok. Istenem, add, hogy hirtelen tapsrend legyen, felvegyem a gázsit, és hazamenjek! Nem tudom a szövegem, nem emlékszem a mozdulataimra, nincs hangom. Krákognom kell, köhögnöm kell, de nem szabad. Mi lenne, ha itt maradnék? Miért jöttek el ma a nézők? Meg tudja ezt nekem valaki magyarázni? Miért járnak az emberek még mindig színházba? Ha tudnák, hogy milyenek vagyunk a színfalak mögött, biztos nem jönnének többé. Sajnálnának. Moziba járnának inkább.
Hatházi András és Tom Dugdale előadása a színész tudathasadásos állapotáról – estéről estére szüntelenül hazudunk és igazat mondunk.


Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Hatházi Rebeka m. v., dramaturgja Deák Katalin m. v., technikai munkatársa Sipos Júlia m. v.. A darabot Biró Eszter, Kovács Eszter és Raluca Sas-Marinescu fordította román és angol nyelvre. Ügyelő, súgó: Fábry Zoltán.


Az előadásra jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: