2009-05-29 15:11:05• hírek • Parajdi Andrea

Újra munkába áll az MR gép

A Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Kórházban lévő MR gép tulajdonosa szerződésben állapodik meg a szolgáltatás további biztosításáról.

A Szatmár Megyei Tanács megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a Szatmár Megyei Kórházban korábban elhelyezett mágneses rezonancia készülék továbbra is üzemelhessen. Mint ismeretes, két hete nem működik az MR gép, ugyanis az üzemeltető cég nem tudta fizetni a bérleti díjat a készülék tulajdonosának.

Ebben az esetben megtörténhetett volna az a patthelyzet is, hogy a tulajdonos más városba viszi a készüléket, és más cégnek adja bérbe. A Megyei Tanács azonban a szolgáltatás megtartása érdekében megegyezett a tulajdonossal, aki hajlandó volt átvenni a tevékenységet, úgy, hogy a továbbiakban már nem működik együtt a korábbi üzemeltető céggel. A Megyei Tanács pénteki ülésén jóváhagyták a két fél között kötendő szerződés feltételeit, amely lehetővé teszi, hogy jövő hét folyamán újraindulhasson a szolgáltatás.

-Nagy problémát jelentett ennek az egészségügyi szolgáltatásnak a felfüggesztése, hiszen az elmúlt hónapok alatt bebizonyosodott, hogy szükség van a készülékre. Komoly segítség, hiszen a helyieknek nem kell más városba utazniuk, ha ilyen vizsgálatot kell elvégeztessenek - magyarázta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A tanácselnök szerint  a szolgáltatás esetleges megszűnése komoly veszteségeket idézett volna elő, hiszen az egészségügyi rendszerben befektető cégek ilyen esetek után nem érdeklődtek volna Szatmárnémeti iránt, márpedig a cél az, hogy minél színvonalasabb diagnosztikai gépekkel működhessen a helyi egészségügy.


Jövő héten újra üzembe helyezik az MR gépet a Megyei Kórházban.
Jövő héten újra üzembe helyezik az MR gépet a Megyei Kórházban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: