2012-12-01 10:03:55• hírek • MTI

Újra lehet szovjet futballbajnokság

A volt szovjet tagállamok legjobb csapatainak részvételével beindítandó futballbajnokság tervével foglalkozik az orosz sportmédia.

Legutóbb a Sport-Ekszpressz szaklap internetes oldala tért ki rá, hogy egyre több támogatója van a "posztszovjet" pontvadászat létrehozásának, ugyanakkor ellenzői is jócskán akadnak az elképzelésnek.

Az ötletet az elsők között karolta fel az orosz élvonal, a Premjer Liga vezetése, bejelentve, hogy tervet készít a Független Államok Közösségének (FÁK) élegyütteseit tömörítő csúcsbajnokság megteremtésére. Szergej Prjadkin ligavezér úgy nyilatkozott, hogy "néhány vezető klub a Premjer Ligából" már megkereste őt ezzel a javaslattal, bár konkrétummal nem szolgált. Úgy tudni, hogy legfőképpen az ukránok szorgalmazzák a közös bajnokság újjáélesztését.

Kérdés azonban, hogy mit szól például az európai és a nemzetközi szövetség egy ilyesféle elitbajnoksághoz, nem beszélve olyan sportszakmai szempontról - vetette fel a Szport-Ekszpressz -, hogy az eleve óriási földrajzi távolságok mellett hogyan lenne leküzdhető az a gond, amit olyan volt szovjet tagállamoknak, mint például Kazahsztánnak, Fehéroroszországnak és Moldovának az orosz és ukrán együttesekhez képest a futballnívót tekintve igen gyenge klubcsapatai jelentenének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: