2013-05-07 15:38:20• hírek • Póti Orsolya

Újra látogatható a Tűzoltótorony

A szatmárnémeti Tűzoltótorony május 8-tól hétfő kivételével minden nap fogadja a látogatóit.

A tavasz beköszöntét Szatmárnémetiben néhány éve az is jelzi, hogy a késő ősszel kapuit bezáró Tűzoltótorony májustól újra látogatható. Az elmúlt évben több ezren tették meg a kilátóig vezető 175 lépcsőfokot; bár sokan el is fáradtak míg feljutottak, de a látvány, a hangulat mindenképpen megérte a mászást.

A toronynak főként a Múzeumok Éjszakáján volt nagy látogatottsága, hiszen akkor késő estig várták az érdeklődőket. Popdan Braduti muzeológustól megtudtuk: a látogatók többségét a külföldiek, illetve a más megyékből érkezők tették ki, hiszen a szatmáriak többsége már megtekintette a Szatmár Megyei Múzeumhoz immár kilenc éve tartozó épületet.

A Tűzoltótornyot 1903-ban kezdték el építeni, 1904-ben készült el, és ekkor került sor ünnepélyes felavatására is. A tűzvédelmi célokat szolgáló épület felső szintjén körbefutó erkélyről szép kilátás tárul a nézelődő elé. A téglából készült torony alsó negyede párkánysorral díszített, utolsó szintjén pedig nyitott, fémből készült erkély fut körbe, ahonnan páratlan kilátás fogadja az ide látogatókat.

Turisták, fényképészek, vagy bárki más számára kellemes perceket, órákat nyújthat a város látványa madártávlatból.

A Tűzoltótorony kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap 12.00 és 19.00 óra között, szombaton pedig 12.00 és 16.00 óra között látogatható.

A belépődíjak összege a tavalyi évhez képest nem változott: a felnőtt jegy 3 lejbe, míg a diák-, és egyetemista jegy 2 lejbe kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: