2016-08-30 15:09:12• hírek • Szatmár.ro

Újra kell gondolni a metropolisz-övezet ügyét

Kereskényi Gábor polgármester került a metropolisz-övezet élére.

Még Dorel Coica polgármester alapította meg Szatmárnémeti metropolisz-övezetét. 2013 áprilisában történt az alapítás, ám ezt követően mintha behúzták volna a kéziféket, gyakorlatilag nem tudtak semmiféle eredményt felmutatni ennek ügyében. Most újaalakult a menedzsment, az élére pedig Kereskényi Gábor jelenlegi polgármester került.

Neki komoly tervei vannak az övezettel, mint elmondta, nem szeretné folytatni a gyakorlatot, hogy a metropolisz-övezethez sokan vannak alkalmazva, ám érdemi munkát nem tudnak felmutatni.

Kereskényi Gábor szerint az övezet pályázatokat írhat, az ehhez tartozó települések esetében pedig meg lehetne oldani mások mellett a közvilágítással, közszállítással kapcsolatos közös gondokat. Véleménye szerint a mostani, sok települést magába foglaló struktúra nem a legszerencsésebb, lévén hogy a metropolisz-övezet a megyeszékhely és a környező települések problémáira tud hatékonyan megoldást találni.

Jelen pillanatban azonban a megyeszékhelytől távol eső tagjai is vannak az övezetnek. A teljes tagság: Szatmárnémeti, Nagykároly, Erdőd, Tasnád, Egri, Apa, Krasznabéltek, Börvely, Kaplony, Királydaróc, Kolcs, Szamosdob, Pusztadaróc, Mezőfény, Kisgérce, Lázári, Aranyosmeggyes, Mikola, Majtény, Szatmárudvari, Avasújváros, Szatmárpálfalva, Krasznaterebes, Turc, Szamosborhid Vetés és Szatmárhegy.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: