2010-11-24 15:33:39• hírek • Szatmar.ro

Romlik az egy hónapos aszfalt

kép: archív
kép: archív

Az ígéretekhez híven folytatódott az ellenőrzések sora, amelyet városunk polgármestere és több megbízott személy hajt végre a város különböző területein. A keddi út során többek között azt is megállapították, hogy az alig egy hónapja elkészített aszfaltréteg már most nagyon tönkrement.

Portálunk korábban már beszámolt arról, hogy Ilyés Gyula polgármester rendszeres ellenőrzéseket tervez a város különböző részein, hogy feltérképezze, mi az, amin változtatni kell a jobb életszínvonal megteremtése érdekében. Az első (november 18-i) ellenőrzés is sikerrel járt, több helyen megállapították, hogy járdajavításra, útfoltozásra, gazeltávolításra van szükség, emellett pedig illegális építkezéseket is lelepleztek.

Az ellenőrzések sora folytatódott, tegnap, november 23-án az Eroii Revoluţiei tér, a George Coşbuc, Vasile Lucaciu vonalon haladtak, ezen kívül pedig a Cloşca utcát, illetve a Szatmárzsadányba vezető utat is felmérték.
A járőrözés azért is fontos, hiszen az olyan elvégzett munkálatokat is ellenőrzik, mint például útjavítás. Sajnálattal állapították meg, hogy az októberben befejezett új aszfaltréteg a Banat, Ioan Slavici, és a Vasile Lucaciu út Ioan Slavici, illetve a Megyei Múzeum közötti szakaszán erősen degradálódik.

Amint azt a polgármestertől megtudtuk, ezek a munkálatok még nincsenek átvéve, és még ki sem fizették, és nem is fogják mindaddig, amíg helyere nem hozza az építő cég az útszakaszt.
Egy nyilatkozatot írtak a tények megállapításáról, amelyet eljuttatnak az építőnek, és kötelezik azt az úttest kijavítására 2011. tavaszáig.

A Szatmárzsadányba vezető útszakasz már sok konfliktus és idegesség kiváltója volt, ezt is ellenőrizte tegnap a bizottság. A gödrök foltozása már a vége fele jár, azonban nincsen biztosítva az esővíz lefolyása, amelynek köszönhetően az út minősége még gyorsabban romlik és a nagy sár miatt még nehezebb a közlekedést, hiszen még a vízgyűjtő kanálisok is teljesen el vannak dugulva.


Elégedetlen a hivatal a munkálatokkal (kép: archív)
Elégedetlen a hivatal a munkálatokkal (kép: archív)


A kanalizálás során kiásott földet az út szélén hagyták, így a sár az úttesten folyik végig. Ilyés Gyula polgármester felszólította az Apaserv Rt-t, hogy azonnal hordja el a földet az út széléről, és hozzák helyre az érintett környéket a lehető legrövidebb időn belül.

Egy találkozót is összehívott az érintettekkel, hogy megtárgyalják az esővízgyűjtő csatornahálózat ügyét, hogy jövő év elején elkezdhessék ennek kitisztítását, és működésbe helyezését.
Az ellenőrző bizottság az út során azt is megállapította, hogy az ortodox templom melletti részen, a volt buszmegállóban tönkrement a zöld övezet az ott parkoló mikrobuszok miatt. Még ebben a hónapban részlegesen helyrehozzák azt, tavasszal pedig véglegesen felfrissítik a tönkretett zöld övezetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: