2018-12-28 11:34:29• hírek • MTI

Újra, immár a cserék miatt telnek meg az üzletek

Ismét megteltek az üzletek, elindult ugyanis a karácsonyi ajándékok cseréje. Idén is sokan kaptak olyat, ami nem tetszett, nem volt jó, vagy éppen már volt belőle.

A szabály szerint csak a hibás termékeket kötelező cserélni, de sok bolt ettől eltér karácsonykor. Van, ahol a pénzt is visszaadják, ha nem lett jó az ajándék.

 

Tömött folyosók és zsúfolásig megtelt üzletek – a karácsony előtti rohamot idézték csütörtökön a bevásárlóközpontok. Sokan alig várták, hogy újra kinyissanak a boltok. Az ünnepek utáni első munkanap ugyanis sok helyen a félresikerült karácsonyi ajándékok cseréjéről szólt.

 

Idén a legtöbben ruházati termékeket vittek vissza az üzletekbe. A többség azért, mert hibásnak bizonyult a karácsonyi ajándék, de volt olyan is, aki a hibás játék miatt reklamált.

 

Rugalmasan kezelik a cserét

 

A legtöbb kereskedő rugalmasan kezeli a cserét. A vásárlók nagy része azért érkezik a boltokba ünnepek után, mert nem lett jó a méret, nem tetszik a szín, vagy mert többet is kapott belőle a megajándékozott. A hibás termékeket a kereskedők kötelesek javíttatni, kicserélni, vagy visszaadni az árát. A minőségileg kifogásolhatatlan árut azonban nem kötelességük visszavenni.

 

Néhány feltételnek kell eleget tenni

 

A vevőszolgálatok előtt nagy volt a sürgés-forgás. A nagyobb üzletekben megerősített létszámmal készültek a nagy tömegre. Legtöbben karácsony és szilveszter között, vagy január első hetében keresik fel csere miatt a boltokat.

 

A visszavásárlásnak, cserének, csak néhány feltétele van. A feltétel annyi, hogy eredeti csomagolásban kell visszahozni a termékeket, az összesítővel vagy a nyugtával együtt, hiszen anélkül nem tudják az üzletben visszaváltani a termékeket – tájékoztatott Szalacsi Zoltán, a Media Markt brand managere.

 

Fontos megőrizni a nyugtát

 

A fogyasztóvédelmi jogszabályok az interneten vásárolt termékekre is érvényesek. Ezek a kézbesítéstől számított 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldhetők. A webáruházak így nem csak a minőségileg hibás, hanem a kifogástalan terméket is kötelesek visszavenni.

 

A vásárlásról kapott nyugtát azonban minden esetben meg kell őrizni.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: