2017-10-10 13:46:10• hírek • Szatmár.ro

Újra felragyog az Egymillió csillag

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet kilencedik alkalommal szervezi meg immár hagyományosnak számító szolidaritási akcióját.

Október 20-án, 17 órától újra felragyognak a szolidaritás fényei Szatmárnémetiben, az „Egymillió csillag” elnevezésű nemzetközi Caritas-akció keretében. A megyeszékhelyen kilencedik alkalommal megszervezett szolidaritási akciónak ezúttal a Tűzoltó-torony tere ad otthont. A jelképekben gazdak új helyszínen az akció idei üzenete is plusz hangsúlyt kap. Az esemény az egymásra való odafigyelésre, a kölcsönös segítségnyújtás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Életünk során bármelyikünk kerülhet nehéz, akár kilátástalannak tűnő helyzetbe, melyből kilábalni felebarátaink segítsége nélkül nem tudunk. Ezért fontos, hogy figyeljünk a körülöttünk élőkre, olvassuk ki már az első jelekből, hogy embertársunk nehézségekkel küzd, és szüksége van ránk, és segítsünk is mindenkinek, akinek tudunk, lehetőségeinkhez mérten. Őrködjünk közösségünk felett, ahogyan a Tűzoltó-torony őrködik a város felett – ez az „Egymillió csillag” üzenete a szatmáriaknak 2017-ben.

A szervezők egyedi hangulatot szeretnének teremteni a torony környékének fényárba borítása által, olyan kellemes közeget létrehozni, mely alkalmat ad egy kellemes beszélgetésre, elidőzésre. A helyszínen rendelkezésre álló mécsesekért kapott adományokat a Caritas a szervezet által nyújtott szociális szolgáltatások finanszírozására fordítja.

Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény a Dinu Lipatti Filharmónia előcsarnokában kerül megszervezésre. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkaközössége arra kéri a lakosokat, vegyenek részt minél nagyobb számban az „Egymillió csillag” szolidaritási akción, bizonyítva ezzel, hogy egy igazi, összetartó közösség a szatmári!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: