2016-07-28 17:20:18• hírek • Szatmár.ro

Újra előkerült az egykori 5-ös iskola épületének az ügye

Radu Roca PSD-s frakcióvezető olyan választ kapott, amilyenre nem nagyon számított.

A csütörtöki helyi tanácsülésen a költségvetés módosításáról is szavaztak a tanácsosok. A módosítás részét képezte az 5-ös iskola felújításának az ügye, a sportcsarnoképítés előkészítése és földutak leaszfaltozása is. Ezektől pénzt csoportosítottak át más projektekre, Radu Roca, a PSD frakcióvezetője pedig ennek ésszerűségét kérdőjelezte meg. Mint mondta, ezek mind fontosak a város számára, különösen a Wolfenbüttel utcai iskolaépület felújítása, hiszen az Ortodox Líceumban már nem férnek az osztályok.

Kereskényi Gábor polgármester pontokba szedve válaszolt a frakcióvezetőnek. A kampányidőszakban sokszor vitatémává lett iskolaépülettel kapcsolatban elmondta: az épülethez mindössze 60 négyzetméternyi udvar tartozik, azt pedig nem lehet megtenni az iskolásokkal, hogy egy udvar nélküli iskolába járjanak. "Az épületet fel kell újítani, de először tudnunk kell, hogy mit működtetünk majd benne. Ha megvan a rendeltetése, utána lehet beszélni a céloknak megfelelő átalakításról, felújításról" - mondta Kereskényi.

A sportcsarnoknak jelen pillanatban nincs helye, ahová építeni lehetne - derült ki. Ugyan ígéret van rá, hogy a Vulturului utcában a polgármesteri hivatal egy telket kap a hadügyminisztériumtól, de konkrétumok egyelőre nincsennek. "Ígéret van, de ígéretre nem lehet alapozni és pénzt költeni rá. Ha meglesz a kormányhatározat, akkor természetesen lesz pénz a projekt elkezdésére" - magyarázta a polgármester.

A földutak leaszfaltozásával kapcsolatban kiderült, hogy az előző városvezetés nem alkotott meg néhány fontos iratot, abban az ügyben azért nem lehet előbbre lépni. "Most dolgozunk a dokumentumok összeállításán, ha pedig ezzel elkészülünk, akkor a szeptemberi költségvetés-kiegészítéskor erre is különítünk el pénzt" - nyugtatott meg mindenkit a város első embere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: