2016-07-12 12:11:10• hírek • Kocsis Zoltán

Stagnál a munkaerőpiac Szatmárban

Stagnál a munkaerőpiac Szatmárban, legalábbis ami a munkanélküliségi rátát illeti, amely nem hogy a májusihoz, de a tíz évvel ezelőtti adatokhoz képest sem mutat számottevő különbséget.

A megyei munkaerő-ügynökség legfrisebb adatai szerint Szatmár megyében június utolsó napján 3,8% volt a munkanélküliek aránya. Ez elenyésző különbséget mutat májushoz képest, amikor 0,01%-kal volt kisebb a munkával nem rendelkezők aránya. Érdekesség viszont, hogy a tíz évvel ezelőtti adatok is nagyságrendileg hasonló értékeket mutattak: 2006. júniusában 3,1% volt a munkanélüliségi ráta a megyében.

Abszolút értékben beszélve ez azt jelenti, hogy Szatmár megyében 5939 regisztrált munkanélküli van. Közülük 2383 a nők száma. Összességében 511-en kapnak munkanélküli támogatást, ami a munkával regisztráltan nem rendelkezők alig 8,6%-a.

A munkanélküliek túlnyomó többsége, 5559 elemi-, általános- vagy szakiskolai végzettséggel rendelkezik. A közép- és posztliceális végzettséggel rendelkező munkanélküliek száma 279, a felsőfokú végzettséggel rendelkezőké pedig 101.

Romániában a legfrisebb adatok szerint 4,61%-os a munkanélküliek aránya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: