2013-05-17 14:21:47• hírek • Szatmár.ro

Múzeumok éjszakája Szatmár megyében

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka tartják a Múzeumok Éjszakáját.

Az európai nagyvárosokban indult útjára a Múzeumok Éjszakája mozgalom, amely néhány évvel ezelőtt Szatmár megyében is megvetette a lábát. Ilyenkor a múzeumok éjszaka is nyitva tartanak, a tárlatok pedig ingyenesen látogathatók. Szatmár megyében az elmúlt években hatalmas sikert aratott a rendezvény, volt olyan tárlat, amit annyian látogattak meg, ahányan máskor egy hét alatt. Ezen az éjszakán azok is ellátogatnak a múzeumokba, akik egész évben ezt nem teszik meg. A legtöbb esetben viszont nem az ingyenes jegyár a csábító, inkább a múzeumok éjszakai hangulata és a rendezvényhez kapcsolódó programok.

Szatmár megyében a Megyei Múzeum alá tartozó összes múzeum nyitva tart, május 18-án reggel 10 órától május 19-én, vasárnap 10 óráig. Az éjszaka folyamán az összes múzeum állandó kiállítása látogatható lesz, de több rendezvényre is sor kerül a rendezvény keretében. Nagy siker volt tavaly a Tűzoltótorony esti nyitva tartása. Idén is látogatható lesz a város szimbóluma, 14 és 22 óra között. A belépés ide is ingyenes lesz természetesen.

A Szatmár Megyei Múzeumban az éjszaka folyamán látogatható lesz a nemrég nyílt kaktuszkiállítás is, emellett koncerteket is szerveznek majd a Gyermekek Palotájának zenekara, az Inedit közreműködésével. A koncert első felére 18.00 és 19.30 óra között fog sor kerülni, majd 21.30-tól fog folytatódni a zenélés.

A Művészeti Múzeumban az érdeklődők megtekinthetik a Kis Herceg kiállítást, az Atelier nevet viselő képzőművészeti tárlatot, illetve érdekesnek ígérkezik a Motor nevet viselő tárlat, melynek keretében a tasnádi Kovács család tulajdonában levő járműveken mutatják be Valer Sasu alkotásait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: