2013-05-24 10:41:39• hírek • MTI

Újra Templomok éjszakája több országban

Kulturális és vallási rendezvényekkel várják a látogatókat a templomok szerte Ausztriában és több környező országban péntek éjjel. Magyarországról soproni templomok csatlakoztak a Templomok éjszakájához.

Kis helyi plébániáktól a Szent István székesegyházig (Stephansdom) több száz templom várja a látogatókat péntek este hat és hajnali egy óra között a Templomok éjszakáján Ausztriában és több más országban.

Színházi előadások, komolyzenei és könnyűzenei koncertek, dokumentumfilm-vetítések, valamint a keresztény hitélettel kapcsolatos beszélgetések, ökumenikus imák egyaránt szerepelnek a több mint háromezer program között. A rendezvények fő célja az ökumenikus szellem erősítése.

A Templomok éjszakája keretében olyan épületek is kinyitják kapuikat, amelyek máskor zárva vannak a nagyközönség előtt. A tavalyi év után most másodszor tartanak vezetéseket a 2004-ben elhunyt osztrák bíboros, Franz König hagyatékát őrző archívumban, a Stephansdom közelében. A bécsi székesegyház a korábbi évekhez hasonlóan idén is kívül és belül színes fényekbe burkolózik az alkalomra, Victoria Coeln fényinstallációjának köszönhetően.

A 2004 óta megrendezésre kerülő Templomok éjszakájához évről évre több templom csatlakozik. Ausztriában tavaly több mint hatszáz, idén már 739 templom vesz részt benne. Lesznek programok emellett Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Olaszországban, de csatlakoznak az osztrák kezdeményezéshez lengyel és észt gyülekezetek is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: